Taffelpoteter til en lat søndag

Jeg elsker taffelsticks, men det er da helt umulig å spise dem for potetpinnene spriker i alle retninger. Erik har mast på meg om å lage hjemmelagde taffelsticks slik at han kan lage en playlist med taffelmusikk. Ja, nå får han endelig viljen sin! Her er Eriks taffelmusikk-liste.

Men jeg skal lage taffelpoteter og da trenger man å ha utstyret i orden. Har du en kjøkkenmaskin kan du helt sikkert slice potetene til tynne staver. Jeg har ingen kjøkkenmaskin, så jeg bruker mandolinen min med et knivblad som ser ut som en kam. Jeg bruker også bakepoteter for å få lange staver. Det fungerer veldig bra.

Taffelpoteter
Taffelpoteter
  • Det du må gjøre er å legge potetstavene i kaldt vann i en halvtimes tid før du skal fritere dem for å få ut litt av stivelsen.
  • Så må du tørke potetstavene godt. De må ikke være våte, så bruk kjøkkenpapir til å klappe dem tørre.
  • Varm en høy kjele med 1 liter solsikkeolje. Når oljen er varm legger du potetstavene i, men ikke for mange av gangen for da vil de bare koke, og ikke steke. Så gjør dette i omganger. Du skal uansett ha dem i oljen en gang til mot slutten.
  • Når potetstavene har begynt å få litt farge og de føles lettere, tar du dem ut og legger dem utover kjøkkenpapir.
  • Stek så flere potetstaver på samme måten.
  • Når du har forstekt alle stavene putter du alle tilbake i oljen og steker dem skikkelig crispy. Ha dem over på kjøkkenpapir igjen og krydre med flaksalt og andre krydder du evt måtte ønske.

Disse taffelpotetene smaker nydelig til vaktler, kylling, kalkun og annen fugl. Og det er superdeilig med deilig fløtesaus til.

 

Forrige

Italia, dag 7: Årets første lunsj tar man på alvor

Mattrender og oppfordringer for 2016

Neste

Legg igjen en kommentar