Italia, dag 7: Årets første lunsj tar man på alvor

Bologna: I fjor startet vi året med en gedigen lunsj på Berners tavern i London. Ikke om vi skulle falle for noe tilfeldig i år. Men det er mye som er stengt i dag og vi har ikke vært så flinke på planlegging av Bologna-oppholdet vårt. Vi vandrer ut i gatene og leter etter steder som kan være aktuelle for lunsj. Det er ikke mange alternativer vi har, ser vi. En kaffestopp må til i det usedvanlig kalde vinterværet. Men lunsjen da? Vi ser en pizzeria, men det er faktisk ikke det vi vil starte året med.

Litt kaffe må til. Ikke bare vin.

L1190722

Vi tar en vinstopp i mercato de mezzo for vi kommer jo på at vi ikke har skålt det nye året inn, da vi ikke drakk noe etter midnatt. Det er utrolig hyggelig og folk drikker spritz og koser seg.

Mortadella giganta.

Men vi er på utkikk etter et lunsjsted.

Det vi ser etter er en deilig lokal restaurant som serverer ekte hjemmelaget mat. Og så kommer vi i tankene om et sted ikke langt fra hotellet vårt. Vi har tatt bilde av skiltet med telefonnummeret og vi ringer. Kan vi få bord? Ja da, de har plass til et bord til! Ok! Vi kommer om tre minutter!

L1190743

Osteria dei poeti er stedet! Vi kommer inn i et koselig lokale og blir ført ned i en kjeller med bueganger, murvegger og vinflasker på hyllene. Dette er akkurat det vi leter etter. Vi bestiller spuma de mortadella (mortadella-paté) og salat av høvlet artisjokk, stangselleri, sitron, olje og papirtynne skiver av parmesanost. Det er helt nydelig. Til hovedrett har jeg en kalvefilet med spekeskinke, ost og trøfler. Det er ubeskrivelig godt. Og det var på høy tid med litt trøfler igjen. tre dager siden sist?  Erik har den beste tagliataen jeg har smakt. Perfekt grillet kjøtt, mørt og med en nydelig røyksmak. Det blir dessert: Semifreddo til meg og en hvit sjokolade-dessert til Erik. Kaffe, grappa og Fernet Branca. Gjett om det skal soves lunsj nå! Ingenting er åpent uansett, så det passer utmerket å dra tilbake på hotellet vårt å sove en times tid.

Erik dessert.

Det er iskaldt utenfor, men utrolig nok har vi lyst på is når vi våkner. Venchi er et gammelt og ærverdig sted for den slags. Jeg bestiller mandarinsorbet og kastanjeis. Så fantastisk godt!
L1190766

Vi er åpenbart ikke så sultne i kveld, så vi drar tilbake til vinbaren fra i går kveld, Vineria Favalli og kjøper en flaske økologisk rødvin, litt skinker, ost og tigelle (de klassiske varme brødene fra Modena som man selv fyller).

L1190779

L1190771

L1190716

En fin avslutning i en fantastisk by. Når vi går hjem ligger tåken tett. Stemning. I morgen skal vi hjem til Oslo. For en deilig uke dette har vært.

Måtte bare ta med denne søte nissekaken.

Forrige

Italia, dag 6: Nyttår i Bologna

Taffelpoteter til en lat søndag

Neste

Legg igjen en kommentar