Svinekjaker med honninggulrøtter og nypoteter

 

Svinekjaker er billig gourmetmat. Kanskje ikke så lett å få tak i, men Annies pølsemakeri på Mathallen i Oslo har det nesten alltid inne i butikken. Dessuten er det jo bare å spørre din lokale slakter om de kan skaffe det. Svinekjaker er kjøtt som må varmebehandles over lang tid for at det skal bli mørt og deilig. Jeg må si at det er noe av det aller beste som jeg kan få. Det er så enkelt å tilberede og så nydelig å spise.

Beregn 2 kjaker per pers hvis du er skikkelig sulten. Jeg bruker å legge dem i en leirgryte med lokk, for et saftig resultat. Har du ikke det, er det viktig at du har et lokk eller folie som dekker skikkelig godt slik at damp og saft forblir i gryta i ovnen.

Kjakene er klare for ovnen.
Kjakene er klare for ovnen.

Jeg forvarmer ovnen til 170 grader og legger kjaker i gryta sammen 1 hel hvitløk som jeg har delt i 2, noen kvister timian, i løk i båter, 2 dl eplejuice og salt og pepper. Så legger jeg på lokket og putter gryta i ovnen i 3 timer. Så er kjakene er ferdig. Sil kraften og smak til om du trenger å koke den inn litt eller bare servere den slik som den er.

L1130923

 

Jeg kjøpe noen deilige gulrøtter med fin bust. Busten vasket jeg grundig og brukte som salat og gulrøttene vasket jeg og penslet med honning, strødde litt flaksalt over og ristet dem i ovnen til de var møre.

Potetene er fine om dagen, så det er bare å koke disse møre og så servere kjaker med sky, gulrøtter, sukkererter og poteter. En kraftig rett servert med lett og sommerlig tilbehør.

L1130929

Forrige

Enkel og frisk salat med brønnkarse og melon

Jansons fristelse til en krimdronning

Neste

Legg igjen en kommentar