STOCK i Barcode

Onsdag var jeg invitert til åpningen av en ny restaurant i Oslo – i hjertet av Bjørvika. Restauranten heter STOCK og du finner den i et av de flotte høyhusene i Barcode-området med utsikt til Operaen, Sørenga og Oslofjorden. Stedet har glassvegger, men klarer å beholde en varme og lunhet ved å ha små gasspeiser oppover hele den ene veggen. Deilige stoler, mørke vegger med dus belysning, et fantastisk tregulv og flott kunst på veggene gjør også sitt til at restauranten ikke virker kald. Du vil alltid ha en peis i sikte uansett om du sitter i baren i 1. etasje, eller ved bordene i 2. etasje.

1. etasje er litt New York-wibe-aktig. En stor bar er sentrum i hele lokalet og du kan velge å sitte på barkrakker eller i sittegruppene som er fordelt utover etasjen.

Hjemmelaget potetchips med rødbeter og kyllingmousse.

Det er ingen amatører som har satt igang STOCK. «Komfyrarbeiderene», som kokkene kalles, er gamle ringrever i bransjen: Kjell Arne Johnsæter (Grand Hotel, Madserud Gård), Tore Namstad (Bagatelle og Palace Grill). De har fått med seg 23 år gamle Stian Gregersen fra Ylajali og flere unge kokker fra bakgrunn i inn- og utland.

Maten som serveres på STOCK er kvalitetsmat i sesong. De baker eget brød – til og med glutenfritt brød. Ja, all mat lages fra bunnen av.

Stig Barekstes, tidligere Norgesmester i drinkemiksing og Norgesmester i whiskeysmaking har ansvar for bardriften på STOCK. Cocktails vil bli et satsingsområde på denne restauranten og de vil tilby en ny fredagscocktail hver uke. I baren kan du spise enklere mat som f.eks hjemmelagde pølser eller kokt Totenegg og saltkvern.

L1170982

Denne kvelden får vi servert smaksprøver av noen av de lekre retten de har på menyen: Østers, potetchips med kyllinglever og rødbeter, hjemmelagde pølser med grov sennep, lysing med seig potetpuré, selleri og tomat-olivenbuljong. Vi fikk smake en fantastisk langtidsstekt lammebog med stekt pastinakk og pastinakkpuré, grønnkål og «emmer»kornsjy. Og til dessert fikk vi hardangerplommer med iskrem på tonkabønner og stekt hvit sjokolade.

En av eierene heter Odd johan Nelvik, og er min gamle sjef fra min tid i  Se og Hør. Han har siden han sluttet som sjefredaktør i 2008, jobbet med spennende prosjekter i form av edle dråper. Han er en av ildsjelene i Det Norske Brenneri, som står bak akevittmerket Arvesølvet. Akevitten kommer i fire utgaver og anbefales på det varmeste fra min side. De har nå også kommet med egen single malt whisky og to helnorske gin.

Stian Gregersen

Lokalet var stappfult på åpningsdagen og flere av Norges kokkeelite var tilstede: Ole Martin Alfsen og ikke minst Arvid Skogseth var der. Sistnevnte er en bauta innen norsk kokkekunst. Han startet legendariske Tre kokker sammen med Hroar Dege. Fantastisk morsomt å møte en legende som ham.

STOCK frister til gjentakelse, ikke minst for å spise mer av den spennende menyen (især skalldyr-fatene deres er jeg særdeles klar for) og kanskje prøve en av de gode vinene fra den ekstremt store vinkjelleren deres.

Forrige

Ytrefilet av lam med appelsinsky servert med erte- og myntesalat, gratinerte poteter med appelsin og bacon

Norges beste taco er kåret

Neste

Legg igjen en kommentar