Spritz med grillet appelsin og timian

Det kan virke som «hele Norge» er bitt av Spritz-basillen. Jeg skjønner det godt. Jeg er bitt selv, og har vært det i årevis. Spritz, er slik vi kjenner den, en drink laget av enten Aperol og Campari blandet med sodavann og prosecco. Fra gammelt av var det en drikk bestående av hvitvin (gjerne av dårlig og sterk kvalitet) og sodavann. Du kan fremdeles få Spritz servert med hvitvin i stedet for prosecco flere steder i Nord-Italia.

Noen dager liker jeg min Spritz med Aperol. Andre dager foretrekker jeg en bitrere versjon, og da velger jeg Campari. Denne påsken går jeg for Aperol.

Min påske-variant er laget med grillede skiver av appelsin og timian. Jeg griller appelsinen for å få en søt og karamellisert smak. Ja, på grensen til bittersøt. Den gir en deilig smak til drinken. Timian og appelsin passer godt sammen og gir Spriten en nydelig aroma og farge.

Når du griller appelsinskivene må du bruke en helt ren grillpanne eller grill. Ikke la det være rester etter sommerkotelett eller det som verre er. Grillen skal være ren, tørr og kjempevarm. Når u legger på appelsinskivene (som du har skåret tykt) skal det frese. Du skal la skivene ligge i flere minutter før du snur dem og steker på den andre siden. Dette fordi du skal nå å få skikkelige grillstriper i fruktkjøttet. Det er her smaken sitter.

Grillede skiver av appelsin.

La skivene kjøle seg ned før du bruker dem.

Slik lager du min Spritz som passer som en aperitiff på påskeaften eller i solveggen etter en skitur. Den passer godt på et kjøkken på Frogner i Oslo også, skal jeg si deg. For det er der jeg kommer til å nyte min Spritz i ettermiddag.

2/6 Aperol

3/6 prosecco (Jeg går for en økologisk versjon som ikke er så søt)

1/6 kullsyreholdig vann . Farris er for salt, så velg andre alternativer.

Store isbiter

Tykke, grillede appelsinskiver

Frisk timian

Finn frem «baljeglass» og legg store isbiter i hvert glass. Hell på Aperol, så prosecco og tilslutt boblevann.

Pynt med appelsinskiver og timian.

God påske!

Forrige

Tonkatsu – japansk wienerschnitzel

Shakshuka

Neste

Legg igjen en kommentar