Spaghetti vongole

Det er ikke ofte man kommer over vongoleskjell i butikker her i Norge, men når man gjør det er det bare å slå til! Du får hjerteskjell, men det er ikke det samme. Forleden dag fant jeg vongoleskjell hos Fiskeriet i Oslo. Hva lager man med det? En ekte, tradisjonell spaghetti vongole, selvsagt!

Spaghetti vongole er så perfekt i sin enkelhet. Den inneholder får ingredienser og alle ingrediensene må behandles med varsomhet. Får du til dette har du verdens beste rett på bordet. Ferdig snakka.

Deilige råvarer.

Lyst til å lage denne herlige pastaretten? Da får du oppskrift her:

Spaghetti Vongole til 2 personer

1 nett vongoleskjell

4-5 fedd fersk hvitløk, skåret i tynne-tynne skiver

1/2 ts peperoncino (tørket italiensk chili. Du får det i italienske butikker som Bono på Frogner.

3 ss hakket bladpersille

1 glass hvitvin

12 små tomater, delt i to

1/2 dl god extra virgin olivenolje

Tykk spaghetti


Slik gjør du:

  1. Når du kommer hjem fra butikken legger du vongoleskjellene i en bolle kaldt vann. Dette gjør at evt sandkorn fjernes fra selve skjellene.
  2. Kok spaghetti etter anvisning.
  3. I en panne varmer du oljen. La hvitløksskivene myknes i oljen, ikke brunes. Det tilsetter bitterhet, og det vil vi ikke ha. Vi vil at hvitløken parfymerer oljen.
  4. Tilsett peperoncino. La surre et minutt før du heller på hvitvin. La koke opp slik at alkoholen fordamper. Tilsett 1 ss bladpersille og tomater.
  5. Legg skjellene i pannen og legg på lokk. La disse dampes til de har åpnet seg. Tilsett mer bladpersille og evt litt mer olivenolje før du blander inn spaghettien og serverer.

Trekk opp en god og tørr hvitvin og nyt!

Forrige

Kvalitetskylling med karamell og sitrongress

Perfekte kubanske empanadas

Neste

2 kommentarer om “Spaghetti vongole”

Legg igjen en kommentar