Sommerens steder i Barcelona

Jeg har nådd å være tre ganger i Barcelona denne sommeren. Det er ikke en gang for mye når du elsker byen så høyt som jeg gjør. Jeg har laget en liten oversikt over steder som kan være morsomme for dere å prøve hvis dere skal til Barcelona i nær fremtid.

(Til dere som abonnerer på nyhetsbrevet mitt: Dere må inn å lese saken på nuevo.helleskitchen.org for å få med alle bildene. Bildekarusellene forsvinner i nyhetsbrevet).

L1210512

Chök har åpnet ny avdeling i Raval. Den er lys og luftig. Her får du alt du måtte ønske deg av søte saker. De er kjent for sine overdådige cronuts og sjokoladekunst. En tur innom er i alle fall lov. Les om den andre avdelingen her.

Chök, Carrer del Carme, 3

Disse fem restaurantene tilhører området elBarri – et område drevet av Ferran Adrià og broren Albert Adrià:

Tickets.
Tickets.

Tickets: Her har jeg vært fire ganger, og jeg blir aldri lei. Dette er verdens morsomste tapasbar, etter min mening. Drives av flinke Albert Adrià, kjent fra elBulli. Les om mitt siste besøk på Tickets her.

Tickets, Avinguda del Paral·lel

Hoja Santa.
Hoja Santa.

Hoja Santa: Albert Adrià og Paco Mendez sin meksikanske Michelinrestaurant. Fantastisk mat i nydelige omgivelser. Les mer om mitt besøk her.

Hoja Santa, Avenida Mistral, nº54-56

Nå snakker vi! Vannmelon, melon og aprikoser marinert i tequila. For en start.
Nå snakker vi! Vannmelon, melon og aprikoser marinert i tequila. For en start.

Niño Viejo: Ligger i samme bygget som Hoja Santa og drives av samme menneskene. Her får du meksikansk streetfood av ypperste kvalitet. En morsom og særdeles bra restaurant. Les mer om mitt besøk på Niño Viejo her.

Niño ViejoAvenida Mistral, nº54-56

Bodega 1900
Bodega 1900

Bodega 1900: Albert Adriàs fabelaktige vermuteria. Usnobbete og ekte. Her kan du bl.a nyte vermut, sardiner og deilige skinker.  Les mer om Bodega 1900 her.

Pakta
Pakta

Pakta: Japansk-peruviansk kjøkken med Michelinstjerne. Du kan velge om du vil kjøre meny eller bare stikke innom for sushi. Mer om Pakta i et tidligere blogginnlegg.
Bodega 1900, Calle Tamarit

iskaffe på Satan's Coffee Corner.
iskaffe på Satan’s Coffee Corner.

Satan’s coffee Corner: Uberhipp kafé i den historiske bydelen. De lager en killer kaldbrygget iskaffe her. Avdelingen deres i Casa Bonay er også koselig. Mer om Satan’s her.

Satan’s coffee Corner, Carrer de l’Arc de Sant Ramon del Call, 11

Casa Bonay: c/, Gran Via de les Corts Catalanes, 700

Kaffe på Satan.
Kaffe på Satan.
J49A2175
Casa Bonay. Hotell, barer og restauranter.

Apropos Casa Bonay. Her finner du den fantastiske cocktailbaren Libertine og restauranten Elephant Crocodile Monkey. De har for tiden en vietnamesisk pop-up som heter Têt. Fabelaktig mat og deilige naturviner. Prøv oransjevinen fra Cueva hvis du vil drikke noe skikkelig godt.

Casa Bonay: c/, Gran Via de les Corts Catalanes, 700

Bar Brutal.
Bar Brutal.

Bar Brutal/can cisa: Vinbaren over alle vinbarer. Stedet som ligger rett ved hotellet vi pleier å bo på tilbyr et imponerende utvalg naturiner på glass og flaske. Skal du spise her må du bestille bord. Slumper du innom for et glass vin kan du få plass i baren hvis du er tidlig ute. Mer om Bar Brutal her.

Bar Brutal/can visa: Carrer de la Princesa, 14

Nømad
Nømad

Nømad: Skandinavisk kaffe med alt det hører med. Her får du aeropress, V60 og det som verre er.  Mer om Nømad her.

Nømad, Passatge Sert, 12

Pulperia.
Pulperia.

Bar Celta Pulperia: Ekte tapasbar med alle klassikerene og masse herlige blekksprutretter. Dessverre har de ikke lenger utebord, men det er hyggelig og god stemning inne.

Bar Celta Pulperia ligger i krysset calle Princesa og Calle Comerc. Rett under hotellet vi pleier å bo på.

L1210504
Fantastiske kjøttboller og kroketter med oksehale…
L1210501
Santaugustina

SantAugustina: Fabelaktig tapasbar med hjemmelaget mat og spennende retter. De hjemmelagde kjøttbollene er ubeskrivelige. Det samme er krokettene med oksehale.

SantAugustina, Plaza Sant Agusti Vell, 9 · Esquina Portal Nou

L1210563
Deilig tapas på nabolagskneipa Joanet.
L1210565
Joanet.

På samme lille torg ligger Joanet. Dette er en liten familiedrevet tapasbar som kun er åpen til lunsj. Den er helt fantastisk og denne plassen er en av de koseligste å sitte på i strøket.

Joanet, Plaça de Sant Agustí Vell, 6

Gourmetiskrem på Hofmann.
Gourmetiskrem på Hofmann.

Hofmann la Seca er stedet for gourmetis og småretter. Hofmann er den kjente kokkeskolen i Barcelona. De har Michelinstjerne-restaurant, kafé, konditori etc i El Born.

Hofmann la Seca, C / Flassaders, 40

Aperol Bar
Aperol Bar
L1210580
En skikkelig Spritz.

Aperol Spritz Bar: Ja, de har egen offisiell Spritz-bar i Barcelona! Her får du selvsagt klassikeren, men også andre Aperol-cocktails. Et must hvis du liker Spritz.

Aperol Spritz Bar, Passeig d’Isabel II, 2

Vietnamesisk Pho.
Vietnamesisk Pho.
Deilig and på Mosquito.
Deilig and på Mosquito.
Mosquito
Mosquito

Mosquito Tapas Bar: En fantastisk asiatisk restaurant med dumplings, Pho, and, nudler og andre godsaker. Billig, veldig populært og strålende mat. Kan anbefales på det varmeste.

Mosquito Tapas Bar, Carrer dels Carders, 46

Deilige røkte produkter.
Deilige røkte produkter.

Pastrami Bar: Skandinavisk stil på stedet. Røkt og gravet fisk og kjøtt med fermentert tilbehør. Naturvin og høy hipsterfaktor. Bak kjøleskapsdøren skjuler det seg en superkul cocktailbar. Den heter Paradiso og drives av den spanske World Class-vinneren i 2014, så da vet de hva de driver med der. Les mer her.

Pastrami Bar, Carrer de Rera Palau, 4
Norske Chris Gleness.
Norske Chris Grenness.

Bodega Bonavista: Norske Chris Grenness driver denne vinbutikken som også er en delikatesseforretning. Du kan melde deg på vinsmaking og også spise i den lille, koselige vinbutikken. Egen vin, Aquest Noruec, har han også. Den får du på Vinmonopolet.

Bodega Bonavista, c/Bonavista 10

Cadaques i Gracia.
Cadaques i Gracia.

Cadaques: Sjømatrestaurant midt i Gracia. Fikk bare stukket innom, men skal definitivt prøve den neste gang. Stilig interiør. Mulighet for bord på den superkoselige plassen utendørs.

Cadaques, PLAÇA DE LA VILA 11

Little Bacoa.
Little Bacon. Litt hardt grillet burger denne gangen, men fyren bak grillen var på opplæring denne dagen, så han er tilgitt.

Little Bacoa: Du får byens beste burgere på denne sjappa som også har to andre avdelinger. Alt er hjemmelaget. Til og med sausene. Denne avdelingen ligger rett bak Santa Catarina-markedet i Ribiera.  Les mer om de to andre burgerstedene i et tidligere blogginnlegg.

Little Bacoa, Carrer de Colomines, 2

 

El 300 del BornI den gamle markedshallen i el Born ligger en fantastisk restaurant. Ølmerket Moritz har åpnet et sted som serverer gammel mat. Dvs. historiske retter som fantes i Catalonia for flere hundrede år siden. Her kan du få brød med olje og sukker, en typisk frokost for mange år siden. De selger også et sterkt spesialøl her som heter Born 17.14. Det er laget på honning og ingefær og smaker skummelt godt.

El 300 del Born, El Born Centre Cultural i de Memòria, Mercat del Born, Plaça Comercial, 12

Estimar (Foto: Estimar)
Estimar (Foto: Estimar)

Estimar: Ferran Adrià har sagt at dette er Barcelonas aller beste restaurant om dagen. Vi var her og spiste et glimrende måltid. Mer om det her.

Estimar, Carrer de Sant Antoni dels Sombrerers, 3

L1210916
Hallo, der!

Eyescream and friends: Kuleste issjappa i byen. Lag din egen kompis og spis ham etterpå. Høres brutalt ut, men… Mer om Eyescream her.

Eyescream and friends, Paseo Joan de Borbó, 30

L1210925
Franske pølser, pate og oster i Barcelona.

L1210928

En Aparté ligger i El Ribera (strøket opp fra El Born og opp mot Triumfbuen på den ene kanten). Dett er en fransk liten bistro med småretter som oster og skinker, patéer og salater. Den er superhyggelig og interiøret inne minner om en miks av loppemarked og privat stue. Deilig og enkel fransk vin og mat hvis du skulle bli lei av spansk mat.

En Aparté, c/ lluís el Piadós, 2

Forrige

Rosio Sanchez om taco

Svensk tapasbord    

Neste

Legg igjen en kommentar