Rosio Sanchez om taco

Under den fantastiske tacokvelden på Grand Hotel i Oslo tidligere i sommer, møtte jeg Rosio Sanchez, kjent fra tacoboden Hija de Sanchez i København.

Les om tacokvelden på Grand Hotel her.

Tacokveld på Grand Hotel i Oslo.
Tacokveld på Grand Hotel i Oslo.

Rosio og kjøkkensjef ved Grand Hotel, Marcos Scorza lagde seks tacos som både inneholdt norske og meksikanske ingredienser.

Jeg spør henne om innholdet i en taco kan være hva som helst?

– Det bør ikke være grenser for hva man putter i en taco, sier Rosio. Hvis du vokste opp i et meksikansk hjem, slik jeg gjorde, spiste du taco hver dag og da putter man hva som helst i tacoen.

Lag taco med langstekt nakkekotelett og vannmelon.

Hennes favoritt blant de meksikanske tacoene er mole. – Fordi det er noe helt spesielt å spise mole, sier Rosio og sikter til den sjokolade- og chilibaserte sausen som inneholder mellom 20 og 30 ingredienser.

Rosio jobbet som dessertchef på Noma i København. Hva har hun lært av oppholdet og hva har hun tatt med seg videre til Hija de Sanchez?

– Oppfattelse av smak og service, sier hun.

Norges beste taco er kåret. Les mer.

Som dessertchef tenker jeg kanskje vi vil se søte tacos hos Hija de Snachez i fremtiden, eller hva?
– Nei, ikke søte tacos, men vi lager ispinner med forskjellige smaker og churros med lakrissukker.

Den herlige avokadoisen hos Hija de Sanchez i Torvehallerne i København.
Den herlige avokadoisen hos Hija de Sanchez i Torvehallerne i København.

Rosio Sanchez får vite at vi i Norge spiser tacos hver fredag, men ikke på den meksikanske måten. Hun bekrefter at dette ikke er noe du finer i Mexico.

– Først vil jeg anbefale dere nordmenn å oppdage ekte meksikanske tacos og deretter vil jeg anbefale dere å undersøke mezcal! Sier Rosio.
Til info: Baren på Grand har mezcal og lager noen fantastiske cocktails.

Spennende taco i Barcelona. Her bør du dra.

Rosio synes det å åpne en tacobod i København har gått over all forventning, og hennes nyåpnede tacorestaurant i Kødbyen i København har blitt tatt godt imot. Når jeg spør henne om hva som er den perfekte taco svarer hun at det er den som har en nylaget, fresh tortilla. Hun bruker alltid salsa på tacoen sin og tortillaen er alltid laget med nykvernet masa.

Fisketaco. Her får du oppskriften.

Kan taco ble gourmetmat? spør jeg. – Ja, jeg tror taco kan fremstå som gourmetmat hvis man bruker eksklusive ingredienser og det blir gjort på riktig måte. Vi lagde en taco med stekt torskeskinn som vi serverte på Noma på et tidspunkt.

Tre fantastiske tacos hos Hija de Sanchez.
Tre fantastiske tacos hos Hija de Sanchez i København. Taco med langstekt oksetunge, fiskeskinn og en vegetarversjon med avokado.

Hva ville du puttet i en vegetar-taco? – Grillet lagret ost, avocado, morita salsa, løk og koriander, kommer det kjapt fra Rosio.

Hvorfor tror du retter som tacos, vietnamesisk pho, japansk ramen osv har blitt trendmat? Dette er jo retter som har eksistert i lang, lang tid. – Folk vil utforske hva som er der ute. De er nysgjerrige, avslutter Rosio Sanchez.

Rosío Sanchez
Rocío Sanchez i København.
Forrige

Den skandinaviske bølgen

Sommerens steder i Barcelona

Neste

Legg igjen en kommentar