Sommerens deiligste gin og tonic

I sommer har jeg både drukket gin og lest om gin. Den fabelaktige boken Gin, Glorious Gin beskriver den uglamorøse tiden da gin var kilden til det meste av ulykke, drap, sykdommer og prostitusjon i London på 17-tallet. Heldigvis har gin blitt et kvalitetsprodukt som har fått en ny storhetstid. Den helles ikke lenger opp i et høyt glass, gjerne sånn småvarm og toppes med Schweppes tonic. Ikke at det er noe galt med denne tonicen, men det finnes så utrolig mange nye og herlige sorter å få på markedet som bør prøves. Men gin er ikke bare gin. Dette har jeg skrevet om før, så hvis du vil finne ut litt om de forskjellige gintypene, kan du lese om det her.

Bok om Gin
Bok om Gin

Jeg har vært i Barcelona og Cadaques (ligger 2 timer nord for Barcelona) i sommer og det serveres baljer med gin og spennende garnityr overalt! Til og med på de verste turistsjappene oppover hovedgatene serveres gin fra store traller. Det er kanskje ikke så rart, når man vet at Spania er den nest største produsenten av gin i verden. De tar sin gin og tonic seriøst.

Jeg har laget et lite bildegalleri fra sommerens inntrykk i ginverden. Det helt store er tydeligvis å kjøpe ginkits med krydder og urter for å infusere ginen slik de gjør på proffe ginbarer.

En av favorittstedene mine å drikke gin og tonic i Barcelona er Xixbar & Gin (Calle Rocafort, 19). Det ligger rett rundt hjørnet for restaurant Tickets og Bodega 1900. De serverer perfekte gin & tonics og det er en superkoselig bar å dingle i.

Jeg kan love dere at det kommer mer ginstoff fra sommerens Barcelona-tur. Bl.a kommer det en sak på et sted som serverer gin og gourmetburgere. Det må jo være den beste komboen i verden! Så bare gled dere!

Her er et sted som serverer gin og mat i kombinasjon. Stedet heter Bobby Gin og ligger i den trendy bydelen Gracia. Her fikk vi gin som passet til rettene vi valgte. Dette er stedet å dra for å utforske. De har også et konsept som de kaller «Ginfonk» der de røyker, infuserer eller modner ginen med planter, blomster, frukt eller krydder før tonicen helles over. Det har jeg prøvd meg på litt lenger ned i saken.

Min sommergintonic. Oppskrift nede i saken.

Men nå til en sommerlig ginoppskrift som du lett lager hjemme – inspirert av Ginfonk-prinsippet til baren Bobby Gin.

Ginmarinerte jordbær med mynte

Bruk norske jordbær, for de er proppfulle av deilig smak. Del 3-4 jordbær i tykke skiver og legg i bunnen på et ballongglass. Legg et par mynteblader i glassene også. Hell over 5 cl gin i hvert glass og la dette stå på benken i 10-15 minutter.

Så tilsetter du masse is i glassene og heller på en liten flaske tonic i hvert glass. Bruk 2 dl per pers. Nå har du en utrolig aromatisk sommerdrink som du kan nyte langt ut i de lyse kveldene.

Forrige

Tickets for tredje gang

Andesalat med couscous

Neste

Legg igjen en kommentar