Sidecar Tonic

Serien min med konjakkcocktails er i full sving her på bloggen og denne uken er det en variant av klassikeren Sidecar som bartender Eirik Ugelstad ved bar Bastard på Bølgen og Moi på Tjuvholmen har laget.
Drinken ble visstnok laget for første gang på The Ritz Hotel i Paris. Oppskriften blir først omtalt i 1922 i Harry MacElhones bok «Harry’s ABC of Mixing Cocktails» og Robert Vermeire’s bok » Cocktails and How to Mix Them». Dette er en av de virkelig klassiske konjakkcocktails.

Sidecar Tonic
3 cl Ch Montifaud VSOP
1 cl appelsinlikør
2 cl friskpresset sitronjuice
1 cl sukkerlake
Indian Tonic Water

Alle ingrediensene, unntatt tonic, shakes og siles over et highballglass med isbiter. Fyll opp glasset med Tonic og skvis en sitronzest på toppen.
Garnityr: sitronzest eller appelsinskall
Glass: Highball   

Ch Montifaud VSOP er en konjakk med god fylde og preg av sitrus, krydder og vanilje som kler denne drinken godt. Du kan selvsagt velge en annen konjakk som du allerede har i huset.

Takk til Morten Hofseth-Olsen og Jesper Høst fra Palmer Spirits, Kristian Utama fra Engelstad Spirits, Anita Aaserød fra Bache-Gabrielsen, Patrick Braastad fra Braastad og bartender Eirik Ugelstad ved bar Bastard på Bølgen og Moi på Tjuvholmen som lærte meg om konjakk og bruksområder. Vi tok en skikkelig prat rundt bordet om hva som egentlig skjedde med konjakken. Du kan lese mer om dette her.

Det komme mer om konjakk og flere oppskrifter på HellesKitchen i ukene som kommer.

Forrige

Koselige utflukter ut fra Göteborg

Høy Sjø på Danskebåten

Neste

Legg igjen en kommentar