Ribbe hele året!

Hjemme hos oss spiser vi ribbe hele året. Hvorfor skulle vi ikke? Det må jo ikke være surkål og brun saus som tilbehør hver gang.

Først av alt vil jeg si at det er utrolig synd at så mange er redde for å lage ribbe. Man tror det er vanskelig å tilberede. Med mine tips, vil du se at dette er like lett som å koke vann.

Asian Food Marked har fantastisk flott og fersk ribbe fra norsk leverandør. Haugen gårdsmat, som står på de fleste Bondens marked-standene har også fantastisk økologisk ribbe.

Nummer to: Dropp familieribben! Det sier seg selv at kjøtt som har så forskjellig fettansamling og forskjellig høyde er bort i mot umulig å steke i samme operasjon. Det du skal ha er tynnribbe. Helt greit at ribben er rutet i svoren, men gå gjerne over og skjær tynne skiver i svoren. Det blir bedre resultat av det.

Nummer tre: Så kommer selve prosessen. Jeg bruker min fabelaktige leirgryte til absolutt alt. Ikke minst ribben. Har du ikke leirgryte er det viktig med annen ildfast form med lokk. I bunn legger du 3 laurbærblader, 1 løk i biter, 3 fedd hvitløk, 1 stykke sellerirot i biter, 1/2 purre i biter, 1-2 gulrøtter i biter samt 10 pepperkorn.
Ribben smøres inn med masse salt, pepper og gjerne en en knust stjerneanis. Men du kan også bruke litt malt nellik. Sett ribbenpå toppen av grønnsakene og hell over 2 dl vann i bunn på gryten. Sett på 180 grader midt i ovnen på under/overvarme i 2 timer. Så tar du av lokket og siler kraften over i en gryte. Sett ribben tilbake, denne gangen uten lokk. Sett opp temperaturen i ovnen til 220 grader i 1/2 time. Etter dette setter du på grillen og følger med på svoren. Nå vil den poppe i været som bare det!
Kraften koker du inn til halvparten. Skum av for fett. Tilsett 1 ss ripsgelé eller annen søt/syrlig gelé og 2-3 ss soyasaus. Smak til om det trengs mer eller mindre. Nå kan du velge om du vil beholde sausen som sky eller om du vil tilsette fløte og ha en fyldigere saus.
Tilbehør som vil egne seg til sommeren er en lun salat av grønne brekkbønner, cherrytomater og ristede pinjekjerner. Lag en potetmos eller en søtpotetmos til.

Selv liker jeg godt å lage ribbe med asiatisk vri. Kanskje jeg legger ut oppskriften en dag?

Forrige

Duften av hva du måtte ønske

Vidunderlige Villa Malla

Neste

Legg igjen en kommentar