Pulled pork med ananas- og chorizomarmelade

Pulled pork, eller dratt gris som vi kan kalle det på norsk, er fremdeles godt selv om det ikke er Norges mest populære rett lenger. Og du trenger ikke hive det på grillen. En gryte i ovnen og god tid er alt du trenger. Jeg har brukt herlig svinenakke fra Jæren. Og smaker som karamellisert ananas og spicy chorizo gjør dette til en gourmetrett. Edamame-bønner er deilig tilbehør. Også for fargens skyld. Det er soyabønner som du får kjøpt frosne i større dagligvarebutikker.

Så hvordan drar du svin hjemme i din egen ovn, da? Slik:

  • 1 kg svinenakke
  • 1 ananas
  • 1 løk
  • 1 ts chiliflak
  • salt, pepper
  • nøytral olje
  • 1 glass hvitvin
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 100 g fersk chorizo eller annen fersk paprikapølse
  • edamamebønner

 

DSCF8189Slik gjør du:

Du starter med å skrelle en ananas. Bruk en halv til to personer, og en hel til fire. Oppskriften her er til fire personer. Skjær bort stammen på ananasen, for den er bare trevlete. Så kutter du anansen i små terninger. Ta vare på halvparten til senere. Ha resten i en gryte. Finhakk en løk og ha den i gryten. Skru på varmen og tilsett et par spiseskjeer olje. Tilsett 1 ts chiliflak og mykne alt på medium varme. Bruk litt tid på dette. Du vil ha en dyp farge. Tilsett hvitløk og vin. La dette surre noen minutter.

Du legger et stykke svinenakke (min. 500 gram) i en gryte med lokk som tåler ovn. Salt og pepre det godt. Hell over ananasblandingen fra den andre gryten. Så heller du på 1 glass vann. Sett på lokk og sett i ovnen (som er forvarmet) på 120 grader i tre-fire timer. Ta av lokket og se hvordan kjøttet oppfører seg. Begynner det å flake seg når du tar en gaffel i kjøttet, kan du sette kjøttet til side med folie over. Hvis det ikke er ferdig, lar du det får en time til. Det er viktig at det er lett å dele kjøttfibrene uten makt. To gafler er alt du trenger.

Ananasblandingen fra gryten varmer du opp og kraften kokes litt inn. Bland litt av kraften i det dratte svinekjøttet for å tilføre litt fuktighet.

I en panne freser du terninger av chorizo. Terningene må gjerne være på størrelse med sukkerbiter. Tilsett de rå ananasbitene. La dette surre i ca 10 minutter. Tilsett ananas og løken fra stekegryten. Dette er nå klissete og marmeladeaktig.

Server kjøttet med ananas- og chorizoblandingen, kokte edamamebønner og kanskje noen små kokte poteter. Lekkert og så godt!

DSCF8187

Forrige

Bygg din egen pizza

Matcha Martini – «sunn» cocktail

Neste

Legg igjen en kommentar