Matcha Martini – «sunn» cocktail

Matcha er grønne teblader som er knust til pulver. Smaken er lett maritim, litt som spirulina, men ikke på langt nær så «grønn» i smaken. Det sies at 1 kopp matchate tilsvarer 12 kopper vanlig te, sånn helsemessig, så da er det viktig å få i seg mest mulig at denne teen, synes du ikke? Men å drikke varme kopper te er jo kjedelig i lengden, så hvorfor ikke få inn matcha i en cocktail? Det har jeg gjort.

 

DSCF8254Men litt om foranledningen til dette matchahysteriet. Jeg var på lansering av iittalas nye kolleksjon som er et samarbeid med den japanske klesdesigneren Issey Miyake. Dette er første gang finske iittala samarbeider med et annet varemerke. Kolleksjonen er inspirert av japansk vår og fargene i naturen ved kirsebærblomstringen. iittala og Issey Miyake deler mye av den samme tankegangen, verdier og filosofien rundt design: Tidløs design, funksjonell håndverksstil og tradisjon er viktig. Samarbeidet og utviklingen har tatt 4 år og nå er kolleksjonen i salg. Den består av 30 produkter – både myke og harde. Alle de harde delene er femkantet og alle de myke er laget med imponerende brettekunst som man kjenner fra Issey Miyakes klesdesign.

Håkon lager te. iittala-huset på Yongstorget  der lanseringen fant sted.
Håkon lager te. iittala-huset på Yongstorget der lanseringen fant sted.
Mørk grønn, kremfarget og kirsebærblomst-rosa er fargene i kolleksjonen.
Mørk grønn, kremfarget og kirsebærblomst-rosa er fargene i kolleksjonen.
matcha-te og godis.
matcha-te og godis.

Under denne laneringen fikk vi smake matcha-te brygget av Håkon fra Palais de Thes. Han forklarer om den berømte japanske tesermonien som egentlig betyr gjestfrihet eller «varmt vann til teen». En tesermoni består av fire viktige punkter: renhet, respekt, sinnsro og harmoni. Håkon bruker 1 g matchapulver per person, og det er dette målet jeg også bruker til min Matcha Martini.

Så derfor, fra sunn te til syndig drink – men som gir deg både sinnsro og harmoni, vil jeg påstå. Her får du oppskriften på en Matcha Martini. Den er sterk og du bør slutte å drikke når du ikke lenger klarer å uttale Matcha Martini. Gammelt jungelord, dette.

  • 1 g matchate-ppulver (cirka 1/4 ts)
  • 1/2 del sukkerlake (halvparten vann og halvparten sukker. Kokt opp og avkjølt)
  • 1 del lys vermut.
  • 6 deler gin. Jeg brukte G’Vine for den er floral og passet godt til drinken.
  • 1 strimmel agurk
  • isbiter

Shake dette godt og sil over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med agurkstimmel.

Forrige

Pulled pork med ananas- og chorizomarmelade

Søtpotetchips med lakrissalt

Neste

Legg igjen en kommentar