Popcorn Deluxe – noe ekstra godt til søndagsfilmen

Jeg har hatt popcorn-forbud i lang tid her heimen, for jeg ødela to tenner på upoppede kjerner og tannlegeregningen kom på 16 000 kr…

Nå er jeg på kjøret igjen. Men jeg har gjort to lure ting: Jeg bruker en popcornmaskin med varmluft som popper kjernene til store, fluffy popcorn og jeg kjøper kjernene i store poser hos grønnsakshandleren min. Der har de nemlig poser med store kjerner til ingen penger.

Jeg spiser popcorn nesten hver dag, og jeg varierer smaken. Noen dager kan det være karrismak, andre dager rosmarin. Men av og til slår jeg på stortromma og legger bort kaloritabellen. Da smaksetter jeg nemlig popcornet med brunet smør og et lett dryss flaksalt og røkt paprika. Det er så ubeskrivelig godt og jeg må bare få lært deg hvordan du gjør det.

Pop popcorn enten i gryte med bittelitt nøytral olje, eller i en varmluftsmaskin slik jeg har. (Min ser ut som en rød retropopcornmaskin og koster maks 400 kr på postordre).

I en gryte smelter du ekte smør til det begynner å boble og lykter nøttaktig og har en lys karamellfarge. Ta skjeer av dette smøret og bland det med popcornet i en bolle. Salt lett og dryss litt røkt paprikapulver over, hvis du ønsker det. Nå har du popcorn du kan servere gjester sammen med en spennende cocktail!

Popcorn spiser man gjerne til en god film, og siden det er søndag, kan det jo være noen av dere setter på en film i kveld. Min mann, Erik, har laget en kul sak på bloggen sin i dag om popcorn-musikk, altså filmmusikk. Sjekk ut saken og hør på gamle klassikere. Kanskje du ikke trenger å se en film for å spise popcorn, til og med, men at det holder å høre filmmusikken. God søndag!

DSCF4113

Forrige

Honninghøst

En ekte baconpannekake

Neste

Legg igjen en kommentar