Pizza med løyrom er en liten luksusopplevelse

For over et år siden besøkte jeg Örebro i Sverige. Her fikk jeg servert en pizza med eksklusive løyrom. Den fremstår den dag i dag som en av de beste pizzaene jeg har smakt.

Det var på høy tid å lage en selv. Men jeg gjorde noen justeringer slik at pizzaen bli litt annerledes. På min pizza har jeg også tynne skiver, lunken potet. Potet og løyrom er bestevenner.

Dette trenger egentlig ingen oppskrift, så jeg skriver rett og slett bare hva du trenger å gjøre.

Se etter dette blå merket når du handler løyrom. Den garanterer at rognen er hentet ut på en bærekraftig måte.

Kjøp et glass løyrom. Det er ganske kostbare greier, så regn med ca 300 kr for et glass. Jeg kjøpte mitt på Jacobs på Majorstuen. Der pleier de å ha løyrom.

Du lager en helt vanlig, tynn pizzadeig og steker den. Avkjøl den så den er lunken.

Kok ganske tynne skiver av god potet.

Spre et godt lag med rømme på pizzabunnen. Jeg bruker Rørosrømme (jeg gjør oppmerksom på at jeg har et kommersielt samarbeid med Rørosmeieriet, men at dette ikke er en del av dette samarbeidet. Jeg bruker rømmen fordi jeg liker den veldig godt)

Legg på skiver av lunken potet og så mange skjeer med deilig løyrom som du vil ha. Strø over hakket gressløk (eller finhakket løk) og server.

Sjukt bra match. Moët et Chandon Grand Vintage 2012 har aroma av den berømte brøddeigen som lagrede champagner har (autolyse). En perfekt match til løyrom og rømmen.

Jeg poppet champagne-korken og gikk for en litt lagret variant med masse smak. Hvorfor holde igjen på kvalitetsdrikkevarene når du allikevel har brukt mye på løyrom?

Go for it!

Forrige

Glutenfri appelsinkake

Savner du sommerens Spritz? Da skal du drikke denne

Neste

Legg igjen en kommentar