Pizza margeritha med tapenade og mynte

L1070554

Jeg prøver å unngå å spise for mye kjøtt. Det er faktisk ikke noe problem heller, for av og til smaker en del retter best som vegetarretter. F.eks pizza. Det finnes så mange gode varianter. Og ikke tenker jeg over at jeg ikke spiser kjøtt når jeg får en deilig, sprø pizza med perfekt tomatsaus og deilig ost. Jeg har laget en «margeritha»-versjon med oliventapenade, et par oster og mynteblader. Den er bare helt konge!

Slik lager du veggispizzaen min:

Slik lager du 2 porsjonspizzaer:

Deigen:

1/2 pose tørrgjær røres ut i 2 dl vann

1 klype flaksalt

1 klype sukker

1 ss olivenolje

så sper du med like deler av italiensk pizzamel (tipo 00) og italiensk semolinamel. Kna godt og elt noen minutter før du lar deigen heve så lenge du kan. Gjerne flere timer. Kjevle deigen tynt.

Sausen lager du slik:

Kjøp små og søte grentomater. Skjær i to. Bruk 20-30 tomater. Kommer an på størrelsen.

1 sjalottløk finhakkes

1 ts tørket oregano

1/2 ts tørket chili (hvis du liker det)

en klype salt

1 klype sukker

litt sort pepper

1/2 dl hvitvin

3 ss olivenolje

Start med å mykne løken i olje. Så tilsetter du vinen og lar alkoholen dampe bort litt. Hell på 1 dl vann og legg tomatene i. Dryss over salt, sukker, pepper, oregano og chili og sett på lokk og senk temperaturen til medium minus. La stå en halvtimes tid. Smak om du vil ha litt mer sukker i. Når du er fornøyd med smaken og sausen er innkokt og ikke rennende (hvis den er rennende må du gæsse opp tempen litt og koke den inn noen minutter). Kjør en stavmikser i tomatsausen og få en deilig fyldig saus. Sett til side til du skal sette sammen pizzaen.

Jeg bruker mozzarella og parmesan som oster. Mozzarellaen kjøper jeg i poser som ligger i væske. De er formet som store baller. En ball per person. Hell av væsken og ha mozzarellaen i en sil. Del opp osten med fingrene og strø litt salt over. Dette får osten til å samle seg litt og tilfører litt smak. La den stå slik i en halvtimes tid.

Så kjevler du pizzadeigen ut til porsjonsstørrelser og legger et tynt lag tomatsaus på. Så legger du biter av mozzarella og revet parmesanost på. Jeg brukte tapenade av sorte oliven i tillegg. Har du ikke dette kan du bruke sorte oliven. Sett i ovenen eller i pizzaovnen (hvis du har en. Jeg har en fantastisk ovn jeg vant i pizza-nm for flere år siden. Den er fra OBH Nordica, og den er nettopp relansert på det norske markedet igjen, etter å ha vært borte noen år). Dryss tørket oregano over. Stek til pizzaen er sprø og osten er smeltet. Ha friske mynteblader på toppen når pizzaen er ferdig. Nyt!

L1070553

Lyst å prøve flere pizzaer fra HellesKitchen? Klikk her for oppskrifter.

 

Forrige

Vi kan ikke lage mat. Dermed basta!

Banankake med sjokolade, kaffe og valnøtter

Neste

Legg igjen en kommentar