Pasta med hasselnøtter, pastinakk og bacon

Jeg elsker å ta med meg ting hjem fra det store utland. Fra min siste tur tok jeg med meg en stor pose hasselnøtter. Ja, vi har hasselnøtter i butikken her også, men Oregon-hasselnøttene er verdenskjente og superferske, derfor tok jeg med disse da jeg var der.
Du kan få gode hasselnøtter her hjemme også, men du må lete litt. De vanlige posene du får i nærbutikken holder ikke mål. De er gamle, småharske og ganske fæle. Gå i spesialbutikker og finn gode nøtter. Gjerne Piemonte-nøtter. De er de beste hasselnøttene i verden.

Hvorfor er det så nøye med gode nøtter da? Skal de være en av hovedingrediensen i en rett, skal de jaggu være gode også. Ta aldri lett på råvarer. Skal du lage god mat, må det være kvalitet hele veien.

Denne pastaretten inneholder pastinakk, som er en super grønnsak. Ikke bare kler den nøttesmaken, men også det røkte baconet.

Pasta med hasselnøtter, pastinakk og bacon

Dette trenger du til to personer:

1 pastinakk, skåret i strimler med en potetskreller

Pasta etter ønske

1 håndfull røkt bacon i små terninger

2 fedd hvitløk

Frisk timian

1 håndfull nøtter, grovhakket

1 stor klatt smør

God olivenolje

Finrevet skall av 1/2 sitron

Revet Parmigiano-Reggiano

Stek bacon i pannen med smør og olje. Tilsett nøtter, pastinakk, hvitløk og timian. Surr på medium varme.

Kok pasta i lettsaltet, fosskokende vann. Bruk litt pastavenn i bacon-blandingen. Noen skjeer. Tilsett revet sitronskall. Ha pastaen i pannen og bland inn parmesanen.

Server med en deilig flaske Dominio do Bibei Lalama Dette er en fantastisk vin fra Galicia i Spania. Den passer perfekt til denne retten.

 

Forrige

Bacalao med skrei og tapenade

Tilbake til Dos Palillos

Neste

Legg igjen en kommentar