Påskens aller beste gin og tonic

| | ,

Rød GT? Nei, nå står ikke verden til påske!
For en tid tilbake besøkte jeg Røros bryggeri og mineralvannfabrikk på Røros. Foruten å høre den spennende filosofien deres rundt øl fikk vi smake på de forskjellige varianter av naturlig mineralvann som de produserer.

Et av disse produktene er en tyttebærbrus. En super drikk alene, men sammen med gin og en klunk tonic ble den enda bedre. Se etter “Perlende Tyttebær” i større supermarkeder. Holmsbu Handel på Hurum  og Kolibri på Damplassen har den. Meny på Colosseum har den også. Jeg oppdaterer listen når jeg får flere navn.

I disse tider velger du norsk gin. rett og slett. Vi må støtte opp om norske produsenter. Jeg kan anbefale Harahorn Gin eller Bareksten Gin uten å blunke.

Jeg bruker ganske mye blandevann i denne drinken for jeg vil at den skal være frisk og lett. Hvis du liker drinken din sterkere må du gå ned på mine mål på blandevannet.

Påskens aller beste gin og tonic lager du slik:
4 cl norsk gin
12 cl Perlende Tyttebær fra Røros bryggeri og blandevannfabrikk
8 cl tonic
Masse isbiter
sitronskive for å gi friskhet
1 rosmarinkvist. Denne gir en litt furupreg som passer så godt til tyttebæret og einebærsmaken i gin

Forrige

Malva Pudding – enkel og supergod dessert fra Sør-Afrika

Drit i “trendkaffen” Dalgona. Lag heller originalen

Neste

Legg igjen en kommentar