På kjøkkenet med Sophia Loren

Det er noe spesielt med å få en bok av noen som har tenkt «denne boken hadde vært helt perfekt for Helle». Tusen takk, Sølvi. Du hadde helt rett. Den er helt perfekt for meg. En kokebok om italiensk mat laget av selveste superstjernen Sophia Loren er en skatt som man, hvis man er heldig, kan finne på antikvariater. Jeg eier nå denne boken, og jeg vokter den med livet.

Hva gjør denne boken så spesiell? For det første er boken laget i 1971, det året jeg ble født. For det andre er boken en historisk beskrivelse over hvordan matvanene og råvarene var på 70-tallet. Vi befinner oss i den nøysomme tiden der hermetikk er lykken og hvitløk fremdeles er litt skummelt (i alle fall i Norge). Sophia tar oss med i en høyst personlig bok og guider oss gjennom de perfekte pastaretter, kjøtt- og fiskeretter. Her er det mye majones og egg, men det var  slik det var på 70-tallet. Og Sophia poserer på bildene som den verdensstjernen hun er.

Og damen tar matlaging på alvor. Koking av pasta er viet 5 sider med tekst for å forklare hvordan man koker dette perfekt. At dette er en kunst for italienerne, er det liten tvil om.

Utallige pastaoppskrifter i boken.
Utallige pastaoppskrifter i boken.

Kommer du over denne praktboken bør du slå til. Jeg kommer til å kose meg i mange år fremover med «Velkommen til mitt kjøkken».

Slik velger Sophia å illustrere bringebærkake-oppskriften. Man må jo bare elske det!
Slik velger Sophia å illustrere bringebærkake-oppskriften. Man må jo bare elske det!
Forrige

grønnsaksmasala til hvit fisk

Det måtte bli kylling satay

Neste

Legg igjen en kommentar