En moderne Old Fashioned

En av mine favorittdrinker er klassikeren Old Fashioned. Den består av Bourbon, Angustura Bitters, sukker, appelsin og litt vann.

Les mer: Slik lager du en klassisk Old Fashioned.

Nylig oppdaget jeg en skøyer i Bestillingsutvalget på Vinmonopolet. Appelsinvinen Naranjas Ché Tarongino. Dette er en superlett vin som smaker appelsin (åpenbart), men også kraftig av appelsinolje. Litt engelsk appelsinmarmelade om du skjønner. Det er en naturvin med kun 7% alkohol. Den er god avkjølt med en isbit, men den må da kunne brukes i en drink, tenkte jeg.
Old Fashioned har mye bitter appelsin-smak pga appelsinskiven og bitteren som er tilsatt. Hvorfor da ikke bruke appelsinvinen i cocktailen?

dscf7079

Moderne Old Fashioned

  • 3 cl Bourbon. Jeg bruker Bulleit da jeg synes den er litt rundere i smaken enn f.eks Jack Daniels. Bulleit Rye er også fin.
  • 6 cl Naranjas Ché Tarongino
  • 1 cl sukkerlake (50/50 sukker og vann oppløst. Fint å ha en slik flaske i kjøleskapet)
  • isbiter
  • 1 remse sitronskall

Ha bourbon og appelsinvin i en beholder. Tilsett sukkerlake og isbiter. Rør med en skje til drinken er skikkelig kald. Sil over i et cocktailglass og legg en strimmel sitronskall i drinken. Dekadent og deilig cocktail til en festkveld eller bare en hyggelig helgedag.

dscf7072

 

Forrige

Thailandsk laksecurry

Langstekt lammebog

Neste

Legg igjen en kommentar