Langstekt lammebog

Hello lammesesong! Den beste tiden er her og mange spiser fårikål og andre gode lammeretter. Vi er flinke til å bruke denne deilige sesongen, heldigvis. Selv stakk jeg en tur over til Mathallen i Oslo og Annis Pølsemakeri. Det finnes ikke mange slaktere i Oslo, men Strøm Larsen og Annies Pølsemakeri er to bra steder for kjøtt.
Jeg har lenge hatt lyst til å lage en rett som Erik og jeg fikk servert i Australia på den herlige restauranten Chiswick i Sydney. Vi fikk en langstekt lammeskulder med squash og myntesaus til. Det er noe av det beste jeg har smakt. Så enkelt og så deilige smaker.

Spiste denne retten med en aldeles nydelig vin til.
Spiste denne retten med en aldeles nydelig vin til. Terrazas de Los Andes Malbec 2013. En bra lammevin.

Men man kan da lage noe liknende her hjemme også.  Det er jo gresskarsesong, så hvorfor ikke lage en gresskarpuré til. Oppskriften får du her.

Som tilbehør til dette lagde jeg rett og slett en liten urtedressing av mynte og flatpersille, salt, pepper, sitronsaft og god olivenolje. På toppen av det hele strødde jeg ristede pinjekjerner. Du trenger ikke mer, men en vanlig grønn salat til gjør susen.

Lammet lager seg selv, men det trenger tid til å falle fra beinet. Jeg krydret det med en blanding av knuste korianderfrø, malt spisskummen, flaksalt og nykvernet pepper. Så la jeg lammebogen i en ildfast form med tre fedd hvitløk og et glass vann eller hvitvin. Da lokket ikke passet pga beinet på bogen, dekket jeg det hele med folie. Tett. Det er viktig, for du vil at saftene skal forbi inne i formen.

Lammebogen må stå på 110 grader i 5-6 timer. Helst bør den stå på 90 grader i ca 10 timer. Se hva du får tid til.

Kraften siles fra og kokes litt inn. Server som sky.

dscf7049
Når kjøttet enkelt faller fra beinet slik du ser til høyre på kjøttstykket, kan du rett og slett dele kjøttet med gaffel.
j49a1008
Slik fikk vi servert lammeskulderen på Chiswich i Sydney. Dette er kjendiskokk, Matt Moran sin restaurant i en av de mer poshe delene av Sydney.
Forrige

En moderne Old Fashioned

Middag i det grønne

Neste

Legg igjen en kommentar