Lynkurs om bobler på vei til Bergen

(Reklame for Fabel)

Da jeg var liten elsket jeg å ligge i sengen med en tekopp og lytte til hørespill på Nrk. Det var spesielt «Charlie og sjokoladefabrikken» og «Tordivelen flyr i skumringen» jeg elsket å følge med på og se for meg scenene som ble beskrevet over radioen. Det var spennende og noen ganger faktisk litt skummelt. Hørespillene ble levende for meg. Så godt ble de fortalt.

Jeg liker at noen snakker til meg uten å snakke direkte til meg, hvis du skjønner hva jeg mener. Det er derfor det første jeg gjør når jeg står opp er å slå på radioen. Jeg sitter med radioen på hele arbeidsdagen, samt når jeg er på badet eller på kjøkkenet.

Siden i sommer har jeg knapt vært hjemme. Jeg har vært på reise til spennende destinasjoner som du har kunnet lese om på bloggen. Det er snakk om mange timer på buss, tog eller fly. På de lengre flyreisene prøver jeg å sove så mye som mulig for da er det gjerne jetlag og tidsforkjeller som møter meg på den nye destinasjonen. Hvis jeg ikke må jobbe, da. Det skjer også ofte.

På kortere turer er det egentlig ikke tid til å jobbe så mye. En time her og en time der er ofte det jeg har til rådighet. Da er det deilig å lene seg tilbake å nyte en god bok.
Jeg har sluttet å bære med meg bøker, jeg. Jeg har alltid fotoutstyr og mac med i håndbagasjen og da blir det for tungt med bok i tillegg. Det er heldigvis ikke noe problem lenger, for det finnes nok av nettbøker, og ikke minst lydbøker tilgjengelig.

Det er det jeg har falt for i det siste. Og det er især bøker lest av forfatteren selv som fenger meg.

Fabel kan skryte av å ha det største utvalget av norske forfattere på lydbok. Her fant jeg mange av mine favoritter.

Are kalvø på toget.

Jeg har en forkjærlighet for Are Kalvø, komikeren fra Stranda. Når Are kalvø åpner kjeften er du garantert en tirade av nynorsk, tørr satire. Jeg har tidligere lest boken «Syden» da den kom i 2002. Da jeg så at den var tilgjengenlig hos Fabel.no, og til og med opplest av forfatteren selv, var jeg ikke i tvil, Det er denne jeg skulle sitte å humre til på min neste reise. Og det er en fryd. Det er ikke fritt for at jeg tar meg selv i å flire ganske så høyt. Man gjør det når man hører Are Kalvø snakke. Han har en fortellerevne som når de fleste til knærne. Heldigvis er flere av hans bøker tilgjengelig som lydbok. Jeg gleder meg!

Spenn fast sikkerhetsbeltet. Vi er klarer for take off. Og jeg er klar for å høre mer Are Kalvø.

Forrige helg var jeg dommer i Oste-VM som fant sted i Bergen. Jeg sitter på et fullt fly med masse lyd. Ja, det er unger som skriker og damer som skal på jentetur. Jeg skal på jobb og er absolutt ikke klar for hverken skrik eller rølp.

Løsningen hadde kanskje vært å lytte til en bok om hvordan du håndterer stress. Jeg gikk for et lynkurs i bobler i stedet for.
På 32 minutter hørte jeg fabelaktige Sara Døscher lese høyt fra sin bok «Vin på øret – Musserende». Boken hadde jeg lastet ned på forhånd, så da er det bare å høre den offline på flyet.

Da jeg landet i Bergen var jeg akkurat litt klokere.

Det er nemlig mange bøker tilgjengelig på Fabel.no der du faktisk kan lære noe, ikke bare bli underholdt. Jeg anbefaler deg å sjekke ut utvalget på hjemmesiden deres.

Har du lyst til å prøve Fabel? Dette tilbudet er til nye kunder.

Klikk deg inn her eller send HELLE til 2280. Da får du gratis tilgang til Fabel i seks uker. (Gjelder kun for nye kunder)

Til info. Dette er et samarbeid med Helleskitchen og Fabel.

Forrige

Ny matserie på tv: – En slags Tinder for kokker

Vietnamesiske blomkålsvinger

Neste

Legg igjen en kommentar