Lun egg- og baconsalat

Det blir mye tung mat i november og desember. Jeg liker å ta en pause av og til spise litt lettere. Denne lune salaten er en perfekt middag til dagene mellom julemiddager.

Du lager den slik:
Finn fram små poteter og skjær dem i terninger. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og sett dem til side.
Godt bacon skjæres i store terninger og stekes i panne. La bitene dryppe av på et stykke papir etterpå for å få bort overflødig fett. Jeg brukte tørrsaltet bacon fra Haugen gardsmat til denne retten for det er av fantastisk kvalitet og har en flott røyksmak.
Kok opp egg (så mange du trenger) og skjær dem i to.
Kutt opp små cherrytomater, agurk og paprika.
Finhakk bredbladet persille, ca en neve full med blader.
Rødbetesalat vaskes og tørkes. Stilkene har en deilig smak av rødbeter som kler retten.
Jeg tok et par neper, skrelte dem og skar tynne, tynne skiver med en mandolin. Du kan bruke siden av et rivhjern eller en ostehøvel hvis du ikke har mandolin. Pass på fingrene:-)

Lag en dressing:
2 ts Dijonsennep
1 knivspiss salt
pepper
4 ss sitronsaft
10 ss god olivenolje
Bland godt.

Finn fram et stort fat og legg på salat, persille, de rå grønnsakene og så de kokte bønnene og potetene. Så legger du på egg og bacon.
Fordel dressingen jevnt over fatet. Tilsett gjerne litt god olivenolje på toppen og dra pepperkvernen over fatet samt dryss litt flaksalt over.
Her har du en lun egg- og baconsalat til koselige vinterkvelder.

Forrige

Bedre blir det ikke

Kvede: Et nytt og hyggelig bekjentskap + et økolgisk lammestykke

Neste

Legg igjen en kommentar