Lars Erik Underthun åpner vinbar

Mange kjenner Lars Erik Underthun som gourmetkokken som tok sølv i Bocuse d’Or i 1991 og ikke minst kjenner man ham som mannen bak Restaurant Feinschmecker som ligger på Frogner i Oslo. Ja, den ligger faktisk i gaten der jeg bor.

Det har lenge vært byggeaktivitet i lokalet ved siden av gourmetrestauranten. I den tidligere butikken vegg i vegg med Feinschmecker åpner nå Lars Erik egen vinbar. Lenger inn i lokalet åpner det også et stort Chambre séparée (dette vil kunne ta 20 personer) som vil tilhøre Restaurant Feinschmecker.

Vinbaren skal hete LilleSchmecker, et glimrende valg av navn.

Vi er ikke bortskjemte med vinbarer på Frogner. Vel er det også mangel på mer klassiske vinbarer i hele Oslo. De siste årene har det åpnet mange vinbarer, men alle har fokus på naturvin. Ikke mange går for klassiske viner, og her vil nok Underthun og hans team skille seg ut.

Baren som åpner litt ut i neste uke vil tilby kalde småretter som kaviar, østers, skalldyr, terrine, oster og en dessert eller to. Det er meningen at man skal kunne gå innom for et glass eller to, en liten matbit og så evt gå til et større måltid på Feinschmecker eller hva man måtte ønske. Det vil foreløpig ikke være mulig å booke bord, så her er det endelig et sted der man kan droppe innom når tørsten melder seg.

Feinschmeckers nye kjøkkensjef, Siv Anita Reime og Lars Erik Underthun.

Jeg fikk en snikkikk på lokalet i Balchens gate der håndverkere jobber på spreng for å få alt på plass i tide til åpningen. Behagelige sofaer og småbord pakkes ut og skruer skrus inn i vegger og møbler. Baren er ferdig skrudd sammen.
Jeg har en god følelse på at dette blir en fin plass å nyte et glass. Menyen er ikke helt satt ennå, men det jeg blir presentert på papir ser meget lovende ut, og veldig forskjellig fra det man finner på andre vinbarer som finnes i Oslo. Dekadent sjømat kan man ikke få nok av, spør du meg.

Lars Erik forteller at de vil ha et fyldig utvalg av vin på glass tilgjengelig og selvsagt et stort utvalg vin på flaske fra Feinschmeckers allerede store vinliste.

– Vi ville gjøre noe mer og åpne noe i tillegg til Feinschmecker. Da lokalet ved siden av ble tilgjengelig så vi på muligheten til å starte noe nytt. Feinschmecker blir som man kjenner den. Den eneste forskjellen er at man får et Chambre séparée mer enn man har i dag.

LilleSchmecker og Feinschmecker får to separate innganger. Vinbaren blir et sted man kan droppe inn og ta et glass, treffe noen og evt ta en aperitiff før du kanskje vil ta en tur inn i restauranten.

Lik designprofil for vinbaren og restauranter.

Feinschmeckers nye kjøkkensjef, Siv Anita Reime forklarer at menyen i vinbaren skal være mest sjømatorientert. Her på Frogner er det så absolutt et behov for en vinbar med småretter, sier Siv Anita Reime.

– Alle har oliven og manchego. Vi vil ha mer sjømat, forteller Lars Erik. Vi kommer ikke til å gå for høyt prismessig. Maten vil bli laget på kjøkkenet vårt på Feinschmecker og det blir kun kaldretter.

Hvem blir kundene i vinbaren?

– Vi har etterhvert fått flere yngre gjester, så jeg ser for meg hele spekteret av Feinschmeckers publikum og folk som vil droppe tilfeldigvis innom. Veien blir nok til mens vi går, sier Lars Erik Underthun.

– Vi skal være en usnobbete vinbar der man kan få et glass god vin, røper Lars Erik. Vil man ha mat, så får man mat. Vil man bare få et glass vin, så er det også greit.

LilleSchmecker åpner onsdag 8. juni.

Forrige

Tips til Napoli, Ischia og Procida

Adrián er Norges beste bartender

Neste

3 kommentarer om “Lars Erik Underthun åpner vinbar”

Legg igjen en kommentar