Lansering av Litt av alt

#ReklameForEgenBok
Den nye kokeboken min, Litt av alt er nå ute i butikkene og jeg er så sjukt stolt av resultatet. Det er 6 måneder siden jeg fikk «go» fra Forlaget Press til å lage akkurat den boken jeg hadde lyst til å lage og siden har det gått slag i slag med skriving, matlaging og foto før de flinke folkene på Minsk lagde den fine designen. Og vips var boken på vei til trykk i Italia.

De siste 6 månedene har vært en berg-og-dal-bane av følelser og frustrasjon på det familiære plan og denne boken har vært min terapi i en svært vanskelig tid. Takk og pris for Erik og gode venner, sier jeg bare.

I 12 dager jobbet fotograf Tommy Andresen og jeg i min leilighet med matfoto. Det var hele 200 ting som skulle fotograferes og jeg er sjukt fornøyd med resultatet. Redaktør Trygve Riiser Gundersen (som har suksess med bok om dagen) har behandlet tekstene mine med glans og satt kaos i system. Jeg er så glad for samarbeidet med Forlaget Press.

Denne uken har jeg signert bøker hos Ark og Norli til de som har forhåndsbestilt på nettsidene deres. Det var først da det gikk opp for meg at boken virkelig var ferdig. Selv om man har jobbet intens med en bokproduksjon i så mange måneder så går det ikke helt opp for en at man har gjort det før man sitter med et lass bøker og ser navnet sitt og de fine bildene på trykk. En utrolig fin opplevelse.

Torsdag holdt jeg lanseringsfest på Grand Hotel i Biblioteket som er tilknyttet Othilia bar der Marek Novák jobber som bartender. Markek er en av Norges aller beste bartendere og du kjenner ham kanskje fra både Svanen og Pier 42. Jeg visste at jeg ville være i trygge hender med Marek bak bardisken. Han kreerte tre cocktails spesielt for min lansering. Slapp av. Du som ikke var tilstede vil kunne smake dem, for nedenfor får du oppskrift på alle tre cocktailsene.

Grand Hotel ordnet med deilig fingermat i form av spekeskinke, ost, focaccia og oliven. For en oppdekking!

Første drink som Marek serverer er The Grand Fizz. En utrolig frisk aperitiff.

The Grand Fizz

4cl Beefeater Gin

4cl brygget grønn te, avkjølt

2cl honning

2cl friskpresset sitron

8cl Champagne

Miks gin, te, honning og sitron med masse is. Hell i glass med masse is og topp med champagne. 

Cocktail nummer to er Chestnut Old Fashioned. Denne var en favoritt blant gjestene. En fyldig og utrolig spennende versjon av en klassisk Old Fashioned.

Chestnut Old Fashioned

4cl Jameson Black Barrel Whisky

1cl Pedro Ximenez Sherry

0.5cl kastanje & lønnesirup

2dash Angostura Bitter

Miks alt med masse is og hell i glass med stor isbit.

Siste drink er Cloud Martini. For en avslutning på en fantastisk fin boklansering. Tusen takk til Marek!

Cloud Martini

4cl Malfy Originale Gin

2cl multe-cordial

4cl grønn eplejuice

1cl Aquafaba (kikertvann)

Shake alt med masse is og hell over i glass med is. 

Forrige

Popup-suksess på Røros

David Muñoz’ univers i Madrid

Neste

2 kommentarer om “Lansering av Litt av alt”

 1. Hei Helle
  Veldig glede av dine oppskrifter, spesielt den om saltbakt fisk. Snadder.
  Jeg er en pensjonist med stor interresse for mat og vin.
  Fant ikke noe om maillister for tilsendt nyheter m.m. på dine sider. Har du en slik liste?
  mvh
  Børge

  Svar
  • Så hyggelig, Børge! Takk! Du kan abonnere på alle innlegg slik at de kommer automatisk i innboksen din på mailen. Feltet der du kan skrive navnet ditt pleier å komme opp etter ca 30 sekunder når du åpner helleskitchen.org. Si fra hvis det ikke fungerer, så skal jeg se hva jeg kan gjøre.
   Hilsen Helle

   Svar

Legg igjen en kommentar