Kotelett Hawaii

Mange får fullstendig fnatt av kombinasjonen ananas og kjøtt. Jeg elsker det! Og især til grillede nakkekoteletter. Jeg har grillet – midt på vinteren. Grilling kan du drive med året rundt, så det er bare å sette igang. Jeg griller i peisen, eller rettere sagt i pizzaovnen jeg har fått murt opp. Jeg fyrer med ekte ved og smaken på kjøttet blir fantastisk! Dette kan du også gjøre hvis du har peis.

Grilling på kjøkkenet.

Jeg har brukt dager på å finne gode nakkekoteletter. Fant endelig en hel nakkestek fra Prima Jæren og delte den opp i passe skiver. På med salt og pepper og rett på grillristen. Enkelt og greit.

Ananastilbehøret lager du av fersk ananas. De er så søte på denne tiden av året. Skjær dem i små terninger. Jeg bruker chorizo i små terninger. Disse steker jeg sammen med ananasterningene.

God vin til: Alberto Oggero Roero Arneis Valle dei Lunghi 2013

Etter 10 minutter på medium varme tilsetter jeg 2 ts revet ingefær, hakket rød chili og et lite dryss flaksalt. Før servering tilsetter jeg mer chili og frisk koriander. Så godt!

Egentlig holder det med grilllede koteletter og denne ananssalsaen, men hvis du vil ha ris eller poteter til er det bare å gjøre det.

Forrige

Blåskjell med chorizo og blodappelsin

Kinesisk hønsesuppe

Neste

Legg igjen en kommentar