Kjell, Kjell! I dag er det skjell!

En av de beste og letteste koserettene du kan lage er blåskjell. Og når det er kaldere i været, smaker de også best. Skalldyr generelt er best når vannet er kaldt. 1 nett blåskjell er mer enn nok mat til 2 personer som et fullverdig måltid. Som forrett er det nok til 4 personer.

Når du kommer hjem fra butikken, «slipper du løs» blåskjellene i en bolle med kaldt vann. De som er ødelagte, kaster du.  Skjellene er levende, og hvis du vil ha det litt gøy med skjellene, kan du jo kalle dem Kjell. Det gjør jeg. Barnslig? En smule, men det er da gøy å leke med maten!

Som med det meste som er godt i livet, handler det å bygge opp en god base for en god rett. Selve dampingen av blåskjellene tar ikke mange minuttene.

Slik lager du Moules frites med chilimajones

Start derfor med basen:

• 1 løk finhakkes

• 2 fedd hvitløk finhakkes

• 1 gulrot fihakkes

• 1 ts dijonsennep

 

Sett en stor kjele på platen og tilsett 2 ss god olivenolje og 2 ss smør. Mykne løken, gulroten og hvitløken på medium varme til løken er blank. Dette tar noen minutter. Tilsett sennep.

Hell så over 1 vinglass hvitvin eller musserende vin. Kok opp og la alkoholen dunste bort. Nå tilsetter du 1-2 stjerneanis eller 1 ts anisfrø. Gjerne litt frisk timian også. Nå kan du legge blåskjellene over i gryten, skru opp temperaturen og legge på lokk. Rist hele gryten etter noen minutter. Etter noen minutter sjekker du om skjellene har åpnet seg. Nå er de ferdige. Bruk et tomt skjell (altså 2 som henger sammen) som klype for å hente ut muslingen. Det er mye mer effektivt enn å bruke en gaffel, tro du meg.

Du kan velge å spise bare disse herlige skjellene med den deilige kraften, eller du kan gjøre som belgierne: Spise dem med pommes frites og en deilig majones ved siden av. Det liker jeg.

Oppskriften på hjemmelagde pommes frites og hjemmelaget chilimajones får du her.

Kjell, Kjell! Nå er det skjell!

DSCF5330

Forrige

Enkle quesadillas

5 steg til den perfekte pizza

Neste

Legg igjen en kommentar