Kjaker som smaker

I tiden før jul finner du disse deilige svinekjakene i butikken. Vel, du får dem sikkert ellers på året også, men da må du nok bestille. Jeg fant disse herlighetene på Centra til 30 kr per kilo. Du må regne en kjake per person.
Det er supermye fett på kjakene, men det fjerner du etter at du har stekt dem.

Slik gjør du:
Kutt vanlige kraftgrønnsaker i terninger ( løk, purre, sellerirot og gulrot). I en gryte varmer du noen spiseskjeer olje og svitsjer grønnsakene. Tilsett 2 ss salt, litt pepper, 5 laurbærblader og noen urtekvaster. Timian eller rosmarin er bra.
Hell over 1 dl hvitvin eller aller helst 1 dl tørr sherry. Rør rundt og ha alt over i en ildfast form. Legg svinekjakene i og dekk med vann. Sett i ovnen på 130 grader i fire timer.
Legg svinekjakene på et fat og sil av kraften. Grønnsakene kastes. Fjern alt fettet som har samlet seg. Ta vare på det til å steke poteter i eller som et alternativ til smør på skiven din. Kraften du står igjrn med koker du litt inn, tilsetter to ss soyasaus, litt mer sherry og to ss tomatpurė. Rør godt inn og smak til med evt mer soya.

Bak paprika i ovnen, flå av skinnet og skjær i strimler. Her kan du lese hvirdan du gjør det:
Paprika på den beste måten
Kjøttet river du fra fettet veldig lett. Det ligger i lag mellom fettet. Kjøttet er så mørt og smakfult at du vil ikke tro det.

Lag en enkel potetmos, legg på kjøttet og paprikastrimler. Hell over litt av den smaksrike sausen rundt.
Kos deg!

Forrige

Skulle du velge alkoholfritt til jul?

Eplekjekk lunsj

Neste

Legg igjen en kommentar