«KFC»-kylling med indiske smaker og hjemmelaget «panko»

Du kan lage digg junkfood hjemme uten store problemer og det deilige med å lage det selv er at du da vet akkurat hva maten inneholder. I alle fall så langt det er mulig.

Jeg har laget de beste kyllingnuggetsene jeg noen gang har laget. Paneringen var perfekt og den hold seg på kyllingen som en proff variant. Hvorfor? Kanskje fordi jeg brukte kefir i stedet for egg når jeg dyppet kyllingen (først i mel) før paneringen? Kanskje fordi min hjemmelagde brødkrøsnj (som kan minne om Panko) fungerte så bra! For den som ikke vet hva panko er så er det superluftige brødkrummer som du panerer mat med. Prosessen med å lage den er helt spesiell og det er umulig å lage selv, men man kan lage noe som likner. Den japanske ingrediensen får du kjøpt i større matbutikker, men de koser skjorta. 70-80 spenn for en liten boks. Til denne oppskriften trenger du to bokser, så da kan du selv regne sammen.

Jeg lagde «panko» selv ut fra en smørloff som jeg kjøpte på Rema til 30 kroner. Loffen er den kjipe firkantede varianten i skiver helt uten næring, og det er en slik du skal slå kloa i.

Dette er lett: Du kverner skivene i kjøkkenmaskin til smuler. Så sprer du smulene utover 2-3 bakebrett og setter dem i ovnen på 125 grader til smulene er helt tørre. Du må snu på smulene underveis i stekingen for å få ut fuktigheten i alle smulene. Når smulene er sprø (men ikke gylne. De skal ikke skifte farge. Da har du for mye varme i ovnen din) lar du dem lufttørke. Når de er kalde og alle smulene er garantert tørre kan du ha smulene over i en lufttett boks og bruke dem når det passer deg.

Jeg brukte brødkrønsjen til mine kyllingnuggets. Dessuten lagde jeg en indisk saus til kyllingen, men du kan lage chilimajo eller deilig boom boom-saus til.

Indisk kremet saus til kyllingen skar godt gjennom nuggetsbombene. Vi lagde også en frisk salat med fargerike minipaprika og agurk.

Den indiske sausen har jeg fristylet. Jeg har etterhvert blitt ganske god (om jeg må si det selv) på indiske smaker og stuntet sausen til det jeg synes er godt.

Derfor kommer en veldig ca-oppskrift her:

10 karriblader (fås på Norbygata dagligvare på Grønland). Du må ikke bruke dette, men det gjør det litt mer autentisk.
2 ss nøytral olje
1 liten løk, finhakket
1 ss paprikapulver eller kashmirichili (mild chilipulver)
1 ts gurkemeiepulver
1 ss malt spisskummen
1 ss korianderpulver
1 kanelstang
1 ts sort pepper
salt
1 ss finrevet ingefær
1 ss finrevet hvitløk
1 boks kvalitetstomater
ca 1 liten boks kokosmelk eller -krem
frisk koriander
Ha løk i gryte med olje. Surr myk og tilsett karriblader. Tilsett tørre krydder og la steke i et minutt under omrøring. Tilsett ingefær og hvitløk, kanelstang og tomater. La putre med lokk i 15 min. Spe med kokosmelk (bruk så mye du synes er ok). Smak til med salt og evt sukker. Vil du spice opp sausen tilsetter du chili. Det gjør jeg, men du må finne din komfortsone.

Kyllingen:
2 store kyllingbryst
3-4 dl kefir
2-3 dl hvetemel
masse panko eller hjemmelaget brøødkrønsj
1 ss salt og pepper blandet
1 ss chilipulver eller paprikapulver
3 dl nøytral olje (solsikke)
Fjern skinnet på kyllingen og skjær den i nuggetsstørrelser . Skinnet kan du sprøsteke hvis du vil. Legg det mellom to ark bakepapir og med bakeplater på begge sider for press og stek gyllent i ovnen på 200 grader. Du skal ikke bruke det i denne retten, men greit å vite hva du kan gjøre med skinnet.
Ha hvetemel, salt, pepper og chili/paprikapulver blandet i en skål. Ha kefir i en skål og panko (eller hjemmelaget brødkrønsj) på en stor tallerken.
Først vender du kyllingbitene i mel. Så i kefir før du vender dem i panko (eller hjemmelaget brødkrønsj) og pakker pankoen tett rundt hele biten. Legg på rist. Gjør alle bitene klare før steking.
Varm oljen så den er varm nok til fritering. Ha et lokk klart i tilfelle brann slik at du kan kvele flammene.
Ha noen biter kylling i oljen og stek til de er gylne på begge sider. Det tar ca 3 min på hver side. Legg på rist for å beholde sprøheten.

Server med saus og salat.

Forrige

Kylling med estragon og sennep

Gjør denne innsatsen før du lager pizza og få tidenes smaksopplevelse

Neste

Legg igjen en kommentar

WordPress PopUp Plugin