Kaffe med kakao og appelsin

På 1800-tallet fantes det en drikk som man nøt i Milano. Den het Barbajada – oppkalt etter en mann som drev en kafé. Han utviklet drikken som man ser på som forgjengeren til cappuccinoen. Det var en sjokolade-kaffedrikk bestående av melk, kakao, kaffe og sukker. Drikken ble servert varm på sommeren og kald på vinteren. Den hadde noen ganger krem på toppen.

Jeg har laget en versjon av denne drikken. I tillegg til kakao og kaffe har jeg også tilsatt appelsinskall for god smak. Dette er den ultimate kosedrikken!

Kaffe er en interessant drikk som egner seg å smaksette med krydder som kanel og kardemomme. Det er vanlig å bruke kanel i cappuccino. Kardemommekapsler finner du ofte i kaffe brygget i Midtøsten, India og Tyrkia. I Marokko bruker de gjerne en kombinasjon av kanel, pepper og kardemomme. Med dette i bakhodet kan man begynne å smaksette kaffe.

Melk eller fløte er med på å mildne syrligheten i selve kaffen. Det gjør det enda enklere å smaksette kaffen med herlige smaker, slik jeg har gjort med appelsinskallet. Kaffe, kakao og appelsin kan få den sterkeste kaffemotstander til å like drikken. Det er jeg bombesikker på!

Har du lyst til å lage en kopp deilige Barbajada?
Dette trenger du til en kopp:

2 ts ekte kakaopulver. Jeg brukte økologisk, rawpulver fra Renée Voltaire. Det inneholder ingen sukker. Du kan trygt bruke annen kvalitetskakao. Velger du kakaopulver som inneholder sukker, må du ta hensyn til det når du sukrer drikken.

1 dl brygget kaffe fra Farmer’s Coffee. Les mer: Slik brygger du kaffe.

1 dl melk

1 remse appelsinskall. Bruk potetskreller.

2 ts rørsukker

Ha alt over i en gryte og varm opp – ikke kok. Tilsett sukker.

La oljene fra appelsinskallet blande seg med kakao og kaffe. La dette infusere noen minutter og pisk godt med en visp for å få inn skum før du heller alt over i et glass som tåler varme eller en kaffekopp. Pynt med en appelsinstrimmel.

Til info: Dette er en del av et større samarbeid som jeg har med Farmer’s Coffee.

Forrige

Bli med til en av Spanias mest kjente tapasgater

Matkurs hos Rick Stein, vinmarker og britisk gourmet

Neste

Legg igjen en kommentar