Julens deiligste klementinsalat

Du skal sikkert ha riskrem eller multekrem til dessert på julaften, skal du ikke? Eller er du på glid når det kommer til å velge en litt lettere dessert? Etter juleribben eller pinnekjøttet orker ikke jeg de kraftigste dessertene lenger. Jeg går for frukt.

Frukt trenger ikke å være kjedelig og hverdagslig. Lager du en krydderlake vil frukten smake spennende. Laken lager du på fem minutter.

I min lake er det 2 dl vann, 1 dl sukker, 2 stjerneanis, en bit frisk ingefær og en remse limeskall. Alt dette koker jeg i en kjele. Når sukkeret har løst seg opp slår jeg av varmen og presser saften av 1 lime i laken. Så avkjøles den til den er lunken. Mens dette skjer skreller jeg en haug med klementiner. Velg noen med tynt skall som er rimelig faste. Da er det lettere å skjære dem i tynne skiver. Legg skivene i en bolle og hell laken over. Sett kjølig noen timer.

Ved servering legger du klementinskivene utover et pent fat. Så heller du en god del av laken over.

Ta frem et rivjern og riv vanlig marsipan over retten. Gjør det samme med en bit mørk sjokolade. Jeg pynter også med friske mynteblader for smak og utseende, samt en god neve granateplekjerner.

Ikke bare er denne desserten vakker å se på, den smaker fantastisk også.

Forrige

Ekte romkuler

Aldri har pinnekjøttmiddagen smakt bedre

Neste

Legg igjen en kommentar