Italia, dag 6: Regn, hjemreise og den siste trøffelbiten

Solen har vært vår venn i fem dager, men i dag regner det. Mye. Firenze er grå og det er litt surt. Men for oss som kun har noen timer igjen i denne deilige byen, gjør det beste ut av det.

Frokosten her i byen har hittil foregått i leiligheten, men i dag går vi på matmarkedet for å handle med oss godsaker hjem og spise frokost. To fluer i en smekk, faktisk.

Det ligger en liten og veldig hyggelig kaffebar inne i det ene hjørnet, ved siden av de som selger tørket frukt og nøtter. Italiensk bakverk er så deilig. Syndig godt. Jeg velger en cornetto med kremfyll. Det jeg liker med cornettoene er at de har en deilig smak av appelsin. Du får også fullkorns-cornettoer og kornettoer med marmeladefyll. Prøv en slik neste gang du er i Italia. Til en slik søtsak passer det godt med en cappuccino laget på sterk, italienskbrent kaffe.

Erik går for en liten sandwich med mortadella til frokost.

Vi handler med oss diverse deilige ting fra markedet og vandrer ut i regnet igjen. Og det regner skikkelig! Ja, da må vi vel søke ly på trøffelstedet vårt, da! Procacci i Via Tornabuoni har åpent igjen etter å ha stengt 1. nyttårsdag. Vi går for klassikeren: Trøffelpanini og et glass toskansk hvitvin.

Paniniene er veldig små og må betegnes som snack. Fristelsen er stor til å bestille 3-4 hver, men for å spare oss til lunsj er det lurt å holde igjen.

Vi gjør innkjøp og det siste vi trenger å gjøre før vi beveger oss over på den andre siden av Arno-elven. Målet er Santo Spirito-plassen og den glimrende caféen Volume som skiller seg litt ut fra det vi vanligvis velger av steder.

Det er en hipster-café som også har gode spritz. Og vi må jo ha en siste spritz før vi reiser hjem. Også denne gang går vi for spritz med campari. Har fått sansen for det, altså. En spritz om dagen er sikkert godt for noe, men kun på ferie. Nå er det straks hverdag og slutt på så mye mat og drikke. Det kan være lurt. Kjedelig, men lurt.

Nå er vi lunsjsultne og valget faller på Trattoria dell’Ort, et sted vi også var i fjor. Mest lokale gjester her og maten er helt super. Vi velger et utvalg spekemat og crostini først og Arild og Erik velger villsvin med papadelle (fantastiske store og deilige stykker langskokt kjøtt i oliven og rødvin) mens jeg går for pattegris med sitronpoteter. Herregud, så deilig sistemåltid!

Nå kan vi reise hjem med mette mager. Taxi til Firenze flyplass og melkeruta Frankfurt-Oslo. Hjemme i halv totiden og rett i seng.

Takk Italia! Vi sees igjen!

Forrige

Italia, dag 5: Langtur og bistecca fiorentina

Spis historien!

Neste

Legg igjen en kommentar