Her går du for god vin i Stockholm

Stockholm er en storby sammenliknet med Oslo, så når jeg nå skal anbefale deg noen gode vinbarer er det basert på at jeg ikke kjenner byen veldig godt og derfor kun kan nevne de jeg har prøvd. Det finnes helt sikkert andre, meget bra vinbarer som jeg ikke har fått tid til å besøke.

Som du sikkert vet er jeg glad i naturlig vin, vin uten for mye tilsetninger. Det er derfor dette jeg har hatt los på når jeg har gått på bar.

Bar Agrikultur er en ekte vinbar. Vent litt! De er også spesialister på gin!
Men jeg er her for vinen og de sensasjonelle smårettene de serverer fra sitt knøttlille kjøkken.

Bar Agrikultur ligger på Södermalm, drives av herrene Filip Fastén og Joel Åhlin og har Bib-Gourmand-utmerkelse. Det er ikke mange sitteplasser her, så prøv å book et bord for å være sikker på at du får plass.

Sørg for å bestille flere av delerettene deres. Jeg kan anbefale hønselever med sjampinjong, kyllingvelouté og ramsløk. For et fantastisk alternativ til tvangsforet foie gras som jeg styrer unna.

Men også noe så enkelt som fleskesvor med røkt majones og tørket krondill er verdens beste snacks.

Tyge & Sessil er mesterkokk Niklas Ekstedts lille vinbule. Den ligger rett ved gourmet-restauranten Ekstedt. Her får du også småretter som passer perfekt til et glass naturvin. Utvalget på glass er veldig stort, så her har du muligheten til å smake på mye i løpet av en kveld, eller gå for en hel flaske hvis du vil ha en helaften.

Savant er en liten naturvinbar som fungerer som kafé på dagtid. Superkoselig sted med få sitteplasser, men med mye godt i vinhyllene. Godt utvalg av retter for den som er litt sulten eller er ute etter full middag.

Les mer fra Stockholm:
Her går du for fika
Øyhopping i Stockholms skjærgård
Gode lunsjsteder i Stockholm

Til info: Jeg har vært på individuell pressetur i Stockholm med Visit Sweden

Forrige

Variat – Tapas fra Mallorca

Polpette cacio e uova

Neste

Legg igjen en kommentar