Det hemmelige krydderet som passer så godt til and

Andeoppskriftene mine på bloggen er noen av de aller mest populære. Det har ikke alltid vært sånn, men de siste to årene har det eksplodert! Nordmenn elsker åpenbart and og halleluja for det!

Det er noe av det mest smakfulle kjøttet du kan få og de norske, ferske variantene som vi er så heldige å få i butikken, er av så god kvalitet at våre naboland er misunnelige på oss.

Les også: And i appelsinsaus

Andebryst må behandles med varsomhet og de må ikke overstekes. Full guide til hvordan behandle and korrekt får du her: Slik steker du andebryst

Les også: Slik helsteker du and

Salt og pepper må til for å få masse smak inn i skinnet og kjøttet. Men jeg har et triks til opp i ermet. Jeg bruker lakris. Ja. Jeg bruker rett og slett et dryss ekte rålakrispulver. Det er mange som selger det, men det jeg bruker kommer fra Johan Bülow. Det er lett å få tak i. Han har egen butikk i kjelleren på Steen og Strøm i Oslo. Du kan også bestille på nettsiden hans eller kjøpe i større supermarkeder.

Jeg drysser altså litt rålakrispulver i salt- og pepperblandingen. Tenk blandingsforholdet 3 deler flaksalt, 11/2 del pepper og 1/2 del rålakris. Så gnir jeg andebrystene inn med krydderblandingen og steker på samme måte som jeg pleier.

Hvorfor bruker jeg lakris i blandingen? Jo, lakris forsterker andesmaken! Det gir en helt fantastisk smak! Det er virkelig ikke mer som skal til enn å gjøre dette lille trikset. Prøv det!

Jeg serverer alt mulig til and, men denne gangen, og fordi det er førjul, serverte jeg anden med et julete tilbehør som danske brunede kartofler og hjemmelaget rødkål. Dette tilbehøret får du oppskrift på her.

Vi drakk denne fantastiske vinen til anden. Den satt som et skudd! Tommasi Valpolicella Classico Superiore Vigneto Rafael 2015 koster 180 kr på Vinmonopolet. Bra vin til bra pris.
Forrige

Brød til julebordet

Mine beste ribbeoppskrifter

Neste

4 kommentarer om “Det hemmelige krydderet som passer så godt til and”

  1. Kjempespennende! Lakrisrot og and er helt nytt for meg! Mitt hemmelige andetips hittil (fra Tyskland) er burot, som dessverre er forbudt å omsette i Norge. Men lakrisrot skal definitivt prøves – det har jeg tro på! Takk, Helle!

    Svar

Legg igjen en kommentar