Helles lammegryte

Lammesesongen er definitivt i gang og det lukter fårikål i alle trappeoppganger.

Jeg elsker fårikål, men jeg elsker også å lage andre gryter av høstens lammekjøtt. Denne lammegryten inneholder en deilig og kraftig tomatbasert saus og ingrediensene tilsir at den er litt fransk og litt italiensk. Lyst å prøve å bruke fårikål-kjøttet til denne retten?

Slik går du frem:

Salt og pepre lammekjøttet. Jeg bruker lammelår i skiver. Brun det i en gryte noen minutter. Ha litt olivenolje i gryten før du starter.

Finhakk en løk.

Skjær en stor gulrot (eller to mindre) i terninger. Jeg brukte en fin og gul gulrot, men det er ingenting i veien med de vanlige oransje:)

1/2 gul squash skjæres i terninger. Gul squas er fastere i kjøttet enn den grønne.

4 fedd hvitløk grovhakkes

1 rød paprika skjæres i skiver

Ta lammekjøttet ut av gryten og ha løken og gulroten opp i. Surr ca 5 minutter og tilsett en klype salt. Så tilsetter du hvitløk og squash. Rør forsiktig noen minutter før du heller på et shotglass med cognac, calvados eller lign. Rør forsiktig før du tilsetter et vinglass med hvitvin eller eplejuice. Tilsett paprika og en stor neve oliven med stener. Jeg bruker grønne oliven i denne retten. Tilsett et par laurbærblader, fersk timian (1 ss)  og salt og pepper. Tilsett gjerne en ts paprikapulver (gjerne røkt) og litt chilipulver. Hell på en boks eller to med kvalitetstomater. Du kan selvsagt bruke vanlige tomater også. Ha kjøttet tilbake i gryten og sett lokket på og la dette småputre i ca 2 timer. Rett før servering drysser du over finhakket timian og revet sitronskall fra en sitron.

Server med kokte poteter eller potetmos.

Dette er så godt at du kan ha folk på middag:)

Lam
De forskjellige stadiene i denne gryten.
Forrige

Sprøstekt ribbe med epler, neper og romanesco-puré

Et kjappis-vinkurs med Christer Berens

Neste

Legg igjen en kommentar