Gratinert skorsonerrot

Skorsonerrot (også kalt svartrot) er et nytt bekjentskap for meg. Det var på åpningen av Oslos nye matmarked, Maschmanns at jeg kom over disse «pinnene».
Jeg valgte å lage kuvertformer med gratinerte skorsonerrøtter.
Slik gjorde jeg:
Skorsonerrøttene vaskes fri for jord og skrelles slik at du står igjen med hvite pinner. De er superfølsomme for luft, så de blir misfargede med en gang hvis du ikke har de over i melk eller fløte. Jeg hadde en bolle med 2 dl kremfløte klar. Her hadde jeg tilsatt litt muskattnøtt (revet), salt, pepper, frisk timian og et fedd presset fersk hvitløk. Skorsonerrøttene skår jeg i 1 cm tykke skiver og la i fløten.
Fordel innholdet i to porsjonsformer og legg en smørklatt på toppen av hver form. Sett i ovnen i ca 30 minutter på 180 grader. Jeg hadde lokk på, men det må du ikke hvis du ikke har. Sett et brett under formene, for innholdet kan koke over.
Hvis du vil kan du rive litt god ost på toppen før steketiden er over.
De gratinerte skorsonerrøttene smakte helt fantastisk til stekte Parmapølser, og jeg kan tenke meg at de er helt riktig til et stykke vilt, lam eller oksekjøtt.
Skorsonerrot kommer opprinnelig fra Spania og er en perfekt grønnsak for diabetikere da stivelsen er lik fruktose,. Den er kalorifattig og rik på mineraler. Ja, så da vet vi det:)
Ferdig gratinert skorsonerrot. Perfekt til stekt kjøtt som vilt, lam eller okse.
På Oslos nye matmarked, Maschmanns får du kjøpt flotte skorsonerrøtter. (NB: Skrivemåten på norsk er skorsonerrot, ikke slik det står på skiltet)
svartrot
Vaskede røtter klare for skrelling.  Røttene «melker» når man kutter i dem. De kan ikke spises rå, så de må varmebehandles.

 

Forrige

Bursdag og Lille B.

Perfekt kålrabistappe til pinnekjøttet

Neste

Legg igjen en kommentar