Gratinert blomkål – en ny favoritt

Jeg hadde bursdag forrige uke og jeg var syk. Skikkelig nedtur å være hjemme på en dag som bare er min. Når det ble tid for lunsj hadde jeg et vanvittig sug etter blomkålgrateng. Hæ? Hvor kom det fra? Jeg måtte ha blomkålsgrateng! Og sånn ble det. Jeg spiste den med noen skiver fenalår til og jeg må bare si at dette er ekte comfort food. Mat som varmer i sjel og sinn. Jeg kommer til å lage den igjen og igjen, og den er den perfekte erstatning for poteter. Jeg tror den vil være perfekt til vilt, lam eller okse. Bare prøv!

J49A5408

Slik lager du blomkålsgrateng for to personer (eller et sykt bursdagsbarn):

  • 1 blokkålshode
  • 1 kartong fløte
  • salt, pepper
  • 1/4 ts revet muskattnøtt
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 gren rosmarin
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • revet parmesan etter smak.

Sett ovnen på 180 grader.

Skjær blomkålshodet i tykke skiver

legg dem i en ildfast form.

Hell over en blanding med fløte, sennep, salt, pepper, muskattnøtt og hvitløk. Finhakk rosmarin og legg i formen. Riv så mye parmesan som du liker. Jeg hadde et tynt lag.

Stek i ovnen i en god time. Kjenn med en skarp kniv om blomkålen er mør. La gratengen kjøle seg litt ned før servering.

Digg, ikke sant?

Kategorier Ukategorisert Stikkord
Forrige

Londons heftigste frokoststed

Safranbiscotti inspirert av Gotland

Neste

Legg igjen en kommentar