Gourmetvegetar: Bakt persillerot med pinjekjerner og trøffel

Vegetarmat er styggedom og banneord for enkelte. Og jeg er enig om at det finnes så utrolig mye kjedelig veggismat. Men heldigvis fines det vanvittig mye god vegetarmat også. Retter som du setter så stor pris på at du ikke tenker over at den ikke inneholder kjøtt.

Jeg har jo, som du vet, vært på tidenes trøffeltur til svenske Gotland. Her fikk jeg lære så mye om den rare knollen som vokser i jorden. Jeg tok med meg noen klumper hjem og i ukene etter har jeg hatt det ene gourmetmåltidet etter det andre. Retten jeg har laget her er bakt persillerot med trøffelsmør, revet trøffel, pinjekjerner og rå eggeplomme (eggene er selvsagt lagret sammen med trøffel).

Les om Trøffelfestivalen på Gotland her.

Slik får du mest ut av trøffelen uten å bruke selve trøffelen.

Jeg fikk tips fra Årets trøffelkokk, Filip Fastén om hvordan man bruker trøffel på beste måten. Les mer om det her. Han sa at kombinasjonen rotfrukt og trøffel er den perfekte matchen.

Jeg ville da selvsagt prøve å lage en rett med rotfrukter og trøffel, og det ble et gourmetmåltid som jeg garantert skal lage igjen.

Slik lager du bakte persillerøtter med trøffel:

Velg noen feite og fine persillerøtter. De er fantastiske nå om dagen, så det skulle du kunne klare uten problemer. Jeg fikk tak i et par som hadde en diameter på ca 5-6 cm.

• Skyll dem og børst dem rene. Behold skallet på.

• Stek dem i pannen med litt olje for å få farge på skallet.

• Ha dem over i en ildfast form med et par fedd hvitløk og en timianskvist. Hell over litt olivenolje eller litt smeltet smør. La bake i ovnen på 170 grader i ca en time. Sjekk underveis om de er møre. Det kommer jo veldig an på størrelsen.

Når de er ferdige, varmer du dem i godt smør i pannen sammen med en neve pinjekjerner.

Del persilleroten på langs. Legg en klatt trøffelsmør på hver halvdel slik at smøret smelter ned i grønnsakskjøttet. Dander med pinjekjerner, frisk timian og finrevet trøffel. Jeg serverer også retten med en rå eggeplomme til og den har selvsagt ligget og tatt til seg smak av trøffel.

Ser ikke dette bare fantastisk godt ut?
Ser ikke dette bare fantastisk godt ut?

Slik lager du trøffelsmør, trøffelegg, trøffelolje, trøffelsalt og trøffelrisotto.

Forrige

Mine brente mandler

Norsk gin og kule cocktails

Neste

Legg igjen en kommentar