Danmark Europa konfekt København Reise

Mine brente mandler

desember 13, 2015

Går du langs Strøget i København i disse førjulstider, kan du ikke unnvære å lukte deilige brente mandler. De lages på gaten og smaker fantastisk. Det er jo superenkelt å lage brente mandler selv. Jeg har alledere spist opp halvparten av de jeg lagde i går, så her må det nok lages en porsjon til før jul. Krydder er jeg glad i, så jeg har tilsatt både malt ingefær, kanel og malt kardemomme i mine, og det gir dem en ekstra god julesmak.

L1180979

Slik lager du mine julete brente kryddermandler:

1/2 kg mandler. Vask dem i litt lunket vann, la dem så tørke litt på papir.

Varm en panne. Hell på 1,5 dl sukker og 1 dl vann. La dette koke opp. Tilsett så 1 ts kanel, 1 ts kardemomme og 1 ts ingefær. Tilsett mandlene og la dette koke og syde i pannen. Senk temperaturen til medium. Rør i pannen med en sleiv slik at mandlene skifter passering i pannen. Når du ser at sukkeret blir mellombrunt og boblene blir større og større, må du følge litt ekstra med. Er karamellen begynt å bli klissete? Ja, da tar du pannen av platen og sprer mandlene utover et bakepapir. La dette kjøles ned. Brekk så mandlene fra hverandre og oppbevar dem i en lufttett boks når de er helt avkjølt. Nå kan du smake og kose deg med dem.

Et fint gavetips er å legge brente mandler i cellofanposer og binde en fin sløyfe rundt. Er ikke det en god julegave, så vet ikke jeg!

L1180991

Selgere på Strøget i København.

Selgere på Strøget i København.

Kanskje liker du disse også

4 Kommentarer

 • Svar Unn desember 13, 2015 at 5:56 pm

  De ble helt fantastisk 🙂 jeg tilsatte også malt nellik i den andre runden jeg lagde 🙂 supergodt 😀

  • Svar Helle Valebrokk desember 13, 2015 at 5:59 pm

   Så hyggelig å høre! Nellik er et godt tips! Må prøves neste gang:)

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: