Gode restauranttips i Firenze

Firenze er en fantastisk restaurantby. Og det er enkel toscansk mat du bør spise der. Mat som er laget med få ingredienser, men med masse kjærlighet.

Her kommer en oversikt over gode restauranter som jeg anbefaler på det varmeste.

Det første stedet er Trattoria Marione. Denne restauranten har jeg besøkt flere ganger. Ja, det er mange turister som går her, og Firenze er en by full av turister på jakt etter god mat. Men det går også mange lokale her. De serverer fantastisk Bistecca alla Fiorientina. Ja, kanskje den beste i hele Firenze, nydelige rosmarinstekte poteter, spekemat, osv.

Trattioria Marione, Via della Spada 27
Trattioria Marione, Via della Spada 27

Dette stedet er classy. Caffé Italiano er både restaurant og pizzeria. Her får du nydelig toscansk mat som tomat- og brødsuppe (bilde nedenfor), fantastisk nyskåret spekemat og selvsagt Bistecca alla Fiorientina. De veier opp kjøttet før de griller det og gir deg korrekt pris, slik at du ikke får sjokk når regningen kommer.

Caffé Italiano, Via Isola della Stinche, 11/13
Caffé Italiano, Via Isola della Stinche, 11/13

Osteria de’Benci er en av favorittene. Maten ser ikke ut i måneskinn, men smaken er helt fantastisk. Ekte hjemmelaget mat som kanin, sitronkylling og andre ovnsbakte retter. Er det varmt, er det koselig å sitte ute på gaten.

Osteria De'Benci, Via de Benci 13
Osteria De’Benci, Via de Benci 13

Proccaci Denne perlen har jeg skrevet om før. Små sandwitcher med trøffelkrem og et godt glass vin? Dette er stedet for en rast i bakken mellom museumsbesøk og shopping.

firenze3
Fantastiske Proccaci Via Tornabuoni, 64

Osteria Mastica Brodo er et lite «høl i veggen» som serverer pizza, pasta og andre hjemmelagde retter. Servicen er supervennlig og maten er bare helt fantastisk. Ingen gourmet, men deilig vellaget mat.

firenze
Osteria Mastica Brodo, Via Borgo Allegri 58

I Toscani ligger i i en gate som så og si er fri for turister. Restauranten, som egentlig er mer en butikk, har noen få bord. Her plukker du vinen du ønsker å drikke og bestiller pølser, skinker og oster. Orker du ikke de store måltidene en kveld, ta turen hit. Du velger selv hvor mye du vil spise.

firenze2
vin- og spekematbutikken som er et herlig sted å sitte. I Toscana i Via Pietrapiana

 

 

Vil du lese om en Michelinrestaurant som jeg ikke vil anbefale, kan du klikke deg inn her.

Forrige

Den store moussaka-duellen

Her skal det grilles hval!

Neste

Legg igjen en kommentar