Gin & tonic med kaffir lime

Jakten på gode ginmerker fortsetter og en av de som jeg har forelsket meg i denne sommeren er Silent Pool. Den er tilgjengelig på Vinmonopolet fra juli i år.

Ginen er britisk (fra Surrey Hills rett utenfor London) og laget på 24 forskjellige botanicals (urter, fruktskall, blomster), blant annet kaffir lime fra England. Ginen er fremstilt av Master Destiller Cory Mason. Han har bl.a erfaring som bartender i New York. Han og vennegjengen destillerer med et miljøvennlig syn på produksjon. De bruker bærekraftig britisk Hard Wood sanket i nærmiljøet som oppvarming og ginen destilleres i kobberfat.

Det som skiller denne ginen fra andre er selve fremstillingen av smaker. Alle botanicals behandles individuelt. Noen males og ligger i basespriten over en tidsperiode. Dette gjelder de botanicals som gir de dype, kraftige smakene. Andre botanicals males og legges på sprit med høyere alkoholinnhold for å frigjøre oljene i botanicalsene. Dette tilsettes så i selve destillasjonen. Dette gjør at ginen får større konsentrasjon av aromater. Siste steg er å tilsette friske botalnicals. En kurv med blomster, sitrus og einebær henges inne i selve destilleringstanken.
Den fantastisk lekre flasken minner om fargen på et svømmebasseng og har glasskork. Ginen vant gull i World Spirit Award i år. Den inneholder selvsagt einebær, men også florale noter fra kamomille og lavendel. Den har søtet med lokal honning og har frisk noter av sitrus og kaffir lime.

DSCF2757Og det er akkurat kaffirlime du bør ha i drinken sammen med en remse appelsinskall. Får du tak i kaffir lime i asiatiske butikke, bruker du skallet av den. Men kaffir lime-blader er også bra å bruke. De må være friske og du bør gni det litt mellom fingrene før du putter det i glasset sammen masse is. Dette for å få ut oljene i bladet.

Slik lager du en herlig gin og tonic med Silent Pool Gin

Bland 5 cl Silent Pool Gin med 10-15 cl fever-tree tonic. Tilsett skall av appelsin, isbiter og et kaffir lime-blad.

DSCF2762
Appelsinskall og kaffir limeblad.
Forrige

Hija de Sanchez i Oslo

Move over Sangria! Rydd plass for Rebujito!

Neste

Legg igjen en kommentar