Move over Sangria! Rydd plass for Rebujito!

| |

Snakk om å være treg. Vel er jeg trønder, men jeg har altså vært i Spania så mange ganger at jeg ikke kan telle det på antall hybelkaniner engang. Jeg hadde aldri hverken hørt om eller smakt Rebujito før nylig. Anledningen var Årets Tapasdag i Gamle Logen i Oslo. Et arrangement som Spanias turistkontor står bak. Her var jeg konferansier for kvelden. Jeg holdt meg unna drikkevarer mens arrangementet pågikk, fordi jeg liker å være klar i toppen når jeg jobber. Men etter at arrangementet var over gikk jeg i baren og bestilte en deilig cocktail. – Du må prøve en Rebujito, sa Morten i baren. – Ja, hva nå det er, sa jeg.

DSCF2791
Alegria betyr glede på spansk. Og det er en sann glede å drikke denne drinken. Frisk, alkoholsvak og skjønn.
Saft suse, skal si dette var saker! Jeg har smakt noe liknende. En drink som heter She & T. Her får du oppskrift på den.

Men hva er det i en Rebujito? Det er manzanilla sherry, sprite, lime og mynte. Hele oppskriften får du her:

Dette kan fort bli årets deiligste sommerdrink. Jeg digger også drinken  Hugo. Faktisk har jeg fått utrolig sansen for alkohollette drinker. Oppskrift på flere alkohollette spanske drinker her.

Tips: Synes du Sprite blir for søtt? Bruk vanlig kullsyreholdig vann i stedet for. Og vil du booze opp drinken bruker du cava istedet for Sprite eller vann….

 

Sommerfrisk Rebujito
Sommerfrisk Rebujito for varme sommerkvelder. Perfekt til tapas som et alternativ til cava eller sangria.
Forrige

Gin & tonic med kaffir lime

Ny vri på fredagstaco’n!

Neste

Legg igjen en kommentar