Gamlesjefen min har slått seg på flaska!

Det høres kanskje ut som mannen har utviklet et alvorlig alkoholproblem, men sannheten er at min gamle sjefredaktør i Se og Hør, Odd Johan Nelvik har startet med Akevittproduksjon. Arvesølvet heter produktet som Det Norske Brenneri står bak.
Akevitten har en rund og mild smak selv om alkoholinnholdet er på 40%. Rundheten kommer fra de ferske eikefatene fra spansk sherryproduksjon, som også gir akevitten en naturlig, lys gyllen farge. Smaken av sitrus og krydder er spennende, og deilig uvant. Akevitten er laget etter gammel håndverktradisjon.
Jeg har allerede kåret denne til det perfekte følget til kaffen en lørdagskveld.
Akevitten inneholder bare 3,5 g sukker og det gjør den jo nesten til en sunn akevitt. Perfekt for lavkarbo-folket, med andre ord.

Jeg har smakt meg frem til en del kombinasjoner denne helgen, og funnet ut at denne akevitten passer sammen utrolig mange spennende og overraskende matvarer som ikke er typisk norske.
Den var perfekt sammen en nudel-wokrett med brokkoli, paprika, oksekjøtt, cashewnøtter og østerssaus. Altså en asiatisk rett.
Perfekt følge var den også til en Midtøsten-inspirert rett jeg laget i går, bestående av godt krydret lam, hummus, bulgur, tabbouleh (salat med persille, mynte, løk og tomater) og en grillet paprikasaus.(oppskriftene kommer på bloggen i nær fremtid).

Er det egentlig så overraskende at norsk akevitt passer sammen denne typen mat?
Jeg synes ikke det, hvis man ser på hva man drikker av sprit til mat i andre land.
I Japan drikker man gjerne sake (risvin) til maten. Over alt i Midtøsten og sørøst i Middelhavet drikker man anisbrennevin til maten. I Hellas drikker man Ouzo, tyrkerne drikker Raki, i Jordan og Libanon drikkes Arak.
Dette er bare noen få eksempler på sprit til mat.

I Oslo finner du Arvesølvet på Vika vinmonopol, men akevitten kan bestilles på alle pol. Jeg synes den er et friskt pust i den allerede veletablerte akevittgranskogen og vil oppfordre folk til å drikke akevitt sammen nye matvarer som ikke nødvendigvis er tradisjonelle. Utvid horisonten og drikk akevitt hele året, ikke bare til jul.

Forrige

Herlige kaker i Oslo

Salater til fisk og kjøtt

Neste

Legg igjen en kommentar