Danmark Europa Fyn nostalgi Reise Sponset tur syltetøy

Fynsk marmelade med appelsin og gulrot

mai 28, 2016

Frokostene man får servert på hoteller i Danmark er gjerne en drøm. Jeg elske ferske rundstykker og rugbrød med skarp ost og et godt syltetøy til. Og får jeg et ekstra godt syltetøy, ja da spør jeg om oppskriften. Det skjedde da jeg var på Bornholm i fjor og det skjedde da jeg nylig var på Fyn.

Stella Maris.

Stella Maris.

Sitronmarmelade fra Bornholm. Oppskrift får du her.

Jeg bodde på to deilige hoteller på dette oppholdet på Fyn. Eksklusive Stella Maris i utkanten av Svendborg og Hotel Hesselet i Nyborg. Stella Maris er et lekkert badehotell med utsikt utover vannet. Her faller man til ro etter et glass champagne og et godt måltid i restauranten. Det kan jeg bare fortelle deg.

Hotellfrokost på Stella Maris i Svendborg.

Hotellfrokost på Stella Maris i Svendborg.

Det jeg likte spesielt godt med frokosten på dette hotellet var de små, søte pannene med speilegg og sprøtt bacon. Hvor får man tak i slike fine panner? Jeg vil ha! Stella Maris er et badehotell med sjarm og stil. Det er lyst innredet og man føler virkelig at skuldrene faller ned de de skal være.

Klikk på bildene for å få dem i større format:

Spisesalen på Stella Maris.

Spisesalen på Stella Maris.

Hotellfrokost på Hotel Hesselet i Nyborg.

Hotellfrokost på Hotel Hesselet i Nyborg.

På Hotel Hesselet i Nyborg bor man også ved havet. Nærmere bestemt rett ut til Storebælt og man kan se broen i det fjerne. Hotellet har en annen stil enn Stella Maris og et et gjennomført hotell i rød murstein og stram dansk design som grenser over i vintage. Jeg liker det svært godt og det er historisk sus i veggene. Dessuten bodde jeg på rom med havutsikt, og det er aldri feil! Maten her er deilig dansk og frokostene byr på ekte og eksklusiv te (ikke pose) i japanske støpejernskanner og ikke minst det hjemmelagde marmelade jeg måtte be om oppskriften på. Det er et appelsin- og gulrotmarmelade som jeg forelsket meg i.

Røkt laks, rogn, argurk, rygeost, brødkrutonger og persilleolje.

Røkt laks, rogn, argurk, rygeost, brødkrutonger og persilleolje.

Hotell Hesselet. Champagne og snacks før maten.

Hotell Hesselet. Champagne og snacks før maten.

DSCF1214

Oppskriften som kommer her er justert til i mindre mengder enn den jeg fikk oppgitt. En oppskrift til et storkjøkken er gjerne en smule større enn det man har bruk for. Min oppskrift gir ca 6 vanlige marmeladeglass.

Appelsin- og gulrotmarmelade. Yum!

Appelsin- og gulrotmarmelade. Yum!

Hotel Hesselets appelsinmarmelade med gulrot

 • 5 stk appelsiner, delt i to
 • 2 store gulrøtter, revet
 • 3 dl sukker
 • 3 dl vann
 • 1/2 vaniljestang, delt på langs
 • 3 stjerneanis
 • 5 g pektin
 • 30 g sukker
 1. Press saften av appelsinene og ha det over i en gryte.
 2. Appelsinskallene skal kokes opp i kaldt vann fem ganger. Dvs at du skal koke opp en gryte med vann sammen med appelsinskallene og la dette koke 5 minutter, så helle av vannet, fylle på nytt vann og koke opp og la koke 5 minutter. Dette gjør du fem ganger eller helt til skallene er møre og du uten problemer kan fjerne innmaten og deler av den hvite kanten.
 3. Skjær skallene i små terninger.
 4. Kok opp vann og sukker. Tilsett vaniljestang og stjerneanis. Tilsett revet gulrot. Når gulroten er mør tilsetter du appelsinterningene,
 5. Kok opp appelsinsaften og sukker og tilsett pektin.
 6. Bland så appelsinsaften med marmeladen. Smak til med sitronsaft, og som kokken på Hotel Hesselet sier, spiritus (sprit). Ja, det lar jeg være opp til deg.

DSCF1224

Til info: Jeg har vært på pressetur til Fyn med Visit Denmark. Alle utgifter på turen er dekket av dem.

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

 • Svar Tante Jul november 27, 2016 at 6:38 am

  Jeg prøvde å lage denne marmeladen i går, og det gikk jo ikke så bra. Nå har ikke jeg veldig mye erfaring med å bruke pektin, men kan det tenkes at det skulle stått femti gram i oppskriften, og ikke fem?

  • Svar helle november 27, 2016 at 10:41 am

   Hei Tante Jul! Det skal bare være 5 g. Ble det bare flytende? Kunne du prøve å koke det opp igjen og tilsette mer sukker og litt pektin til? Og så sjekke med “gele-testen” der du tar litt av det flyende over på en plastfjør, lar det sette seg litt og dra baksiden av en skje gjennom for å se om stipen samler seg? Gjør den det, må det koke mer eller tilsettes mer sukker. Håper det går bedre nå:)

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: