Fruktcarpaccio med stracciatella-krem

(annonsesamarbeid med Victorinox)

Den siste måneden har jeg testet ut en ny serie kniver fra Victorinox. Jeg har «alltid» brukt kniver fra denne produsenten helt siden jeg fikk min egen Swiss Army Knife som barn til jeg vant en full knivkoffert i NM for Hobbykokker for mange, mange år siden.

Victorinox er synonymt med god kvalitet og jeg er glad for å kunne samarbeide med knivprodusenten. Den siste måneden har du på Instagram kunne se tre stories med oppskrifter på retter laget med knivene fra Swiss Modern-serien. (alt materiell ligger på «høydepunkter» på profilen min på Helleskitchen.

Nå kommer siste oppskrift. Og det er selve desserten over alle desserter. Jeg har laget en fruktcarpaccio med krydderlake og stracciatella-krem. Kort fortalt: Tynne skiver marinert frukt med deilig krem tilsatt revet sjokolade og cointreau (appelsinlikør). Det geniale er at du kan bytte ut frukt hver gang du lager desserten, så får du helt ny dessert med nye smaker hver gang.

For å skjære tynne skiver av frukt og grønt anbefaler jeg deg å gå til innkjøp av Victorinox «Swiss Modern», Fibrox grønnsakskniv 15 cm. Kitch’n har knivserien.

Knivbladet på grønnsakskniven er tynt og kniven er særdeles god til denne oppgaven.

Slik gjør du:

Skjær tynne skiver av din favorittfrukt. Jeg brukte ananas, aprikos, nektarin og en artig ny frukt som heter limelon. det er en krysning av melon og lime. Sjukt spennende og god.

Legg fruktskivene utover et fat.

Lag krydderlake:
Kok opp 1dl vann, 1/2 dl sukker, 1 kanelstang, 2 striper appelsinskall. La dette koke i fem minutter. Slå av platen og tilsett 4 cl Cointreau (eller annen appelsinlikør).

Når laken er avkjølt fjerner du appelsinskall og kanelstang og heller over frukten. La stå kjølig i min 1 time.

Du kan shave sjokolse med den skarpe Victorinox-kniven.

Stracciatella-krem:
Pisk 3 dl kremfløte med 1 ts sukker. Tilsett 2 cl Cointreau. Riv så mye sjokolade du vil og vend inn i kremen. Pynt evt med appelsinzest. Server til fruktcarpaccioen.

Slik ser serien «Swiss Modern» fra Victorinox ut. Tynne knivblader og plastskaft som ligger godt i hånden.
Forrige

5 nye pizzaer til sommeren

Stor guide: Norsk drikke til norsk lokalmat

Neste

Legg igjen en kommentar