5 nye pizzaer til sommeren

(annonsesamarbeid med ASK Gård)

De siste månedene har du kunnet kose deg med oppskrift på veldig gode pizzadeiger og fire forskjellige pizzasauser, samt en drøss oppskrifter på pizza. (Klikk på lenken for å se alle innleggene)

Nå får du fem nye forslag til pizza der jeg har brukt ASK gårds deilige spekepølser og coppaskinke. ASK har et fenomenalt utvalg som passer så godt til pizza, så gå bananas og lag skikkelig pizzabonanza! Bestill spekemat direkte fra Askgard.no og du er klar for pizzakos.

Men nå: 5 splitter nye pizzaoppskrifter for de neste fem ukene.

Info: Oppbygging av pizza er den samme for de fleste pizzaer:
• Velg en passende saus. Smør et tynt lag saus på pizzabunnen.
• La ca 1 cm av kanten være uten saus.
• Legg på ost (velg gjerne noe spenstig, norsk) og så valgfritt fyll/spekemat.
• Stek i ovnen/grillen/pizzaovn på maks temperatur til pizzaen er gyllen, sprø og lekker.
• Alle pizzaene er til en person.

Coppa og jordbær – en sommerdrøm

Jordbær (gjerne norske)
Mozzarella
basilikum
sort pepper
Valg av spekepølse fra Ask Gård: Coppa-skinke (eller hvilken som helst annen spekepølse fra ASK)
Valg av saus: Hvit saus

Slik gjør du:
Form deigen og smør på saus. Legg skiver av mozzarella og coppa på pizzaen og stek. Ta ut pizzaen fra ovnen og legg på skiver av jordbær og basilikumblader. Kvern pepper. 

Pizzahorn á la Hawaii

Perfekte å ha med på tur eller i matpakken. Du kan lage horn eller pizzasnurrer. Det er helt opp til deg. 

Jeg har brukt ananas og Pablo (chorizopølsen til ASK), så du får bare skyte meg. Men jeg digger komboen ananas og chorizo. Faller ikke dette i smak, så kan du jo velge noe annet å matche med Pablo. 

Ananasterninger (skjær dem ganske smått)
revet ost
oregano
Valg av spekepølse fra Ask Gård: Pablo (eller hvilken som hels annen spekepølse fra ASK)
Valg av saus: rød, kokt saus

Slik gjør du:
Form pizzaen til en sirkel. Del i seks trekanter og smør et tynt lag saus på midten. La kantene være urørt. Strø over ost, ananas og strimler av Pablo. Litt oregano på toppen og så begynner du å rulle fra ytterst og inn mot spissen på trekanten. La spissen ligge under slik at hornet ikke spretter opp under steking. Form til horn og knip sammen spissene på hornet slik at fyllet holder seg inne i hornet. Stek på vanlig måte til de er sprø. 

Tortillapizza

Rester igjen etter tacoen? Bruk opp tortillaen, maisen, salsaen og andre ting på denne kjappe pizzaen laget av tortillalefse. Lefsen bli fort svidd, så følg med når du steker pizzaen. Den er perfekt å rulle sammen etter steking. Bruker du hvetetortilla vil du kunne skjære stykker av pizzaen og spise den stykke for stykke også. 

Salsa
revet ost
chili f.eks jalapeno
Mais
Løk
tacoskjell
Valg av spekepølse fra Ask Gård: Pablo (eller hvilken som hels annen spekepølse fra ASK)
Valg av saus: Salsa eller rød, kokt saus

Slik gjør du:
Smør salsa på tortillaen. Strø over litt ost, mais, Pabloskiver, løkskiver og chili. Stek og brekk tacoskjell over og litt mer salsa. 

Pannepizza

Hvor enkelt er det ikke å lage pizza på bål eller på grillen? Du må ikke ha pizzastein og takk og pris for det, for det kan bli litt tungt å bære rundt på hvis du er på tur i skog og mark. Du trenger bare en panne og litt bakepapir. Pannen som er brukt her er en turpanne som du får i sportsbutikker. Saus tar du med på flaske, deig i boks og husk et glass med mel til utforming. Ferdigskåret pølse i skiver legger du i boks og det samme gjør du med osten. Annen topping legges separat.
Sørg for å klippe til et stykke bakepapir som passer pannen (og litt opp på kanten) så slipper du at papiret tar fyr når du setter pannen på bålet. Men vær nøye med å sette pannen på glør, og ikke flammer slik at du unngår at bunnen brenner seg.

Boks med pizzadeig
Saus på flaske
Boks med revet ost
Slegge i boks (eller pølse, fjøl og kniv)
boks/lite glass med pizzamel
boks med små fylte chilifrukter fra delikatessebutikk (eller annen topping)
Panne
bakepapir
Valg av spekepølse fra Ask Gård: Slegge (eller hvilken som hels annen spekepølse fra ASK)
Valg av saus: rød saus, kokt eller rå

Slik gjør du:
Legg bakepapir i pannen. Form deigen og legg den i pannen. Smør på saus og legg på ost og skiver av Slegge og chilifrukter. 

Sett pannen på glørne i bålet eller på indirekte varme på grillen. Dekk gjerne til pannen med et lokk eller noe annet. Stek til pizzaen er sprø. 

Artisjokk, erter og oliven

Erter i belg er så gode og søte og de kan spises som de er. Sammen med marinert artisjokk og sorte oliven får du en deilig og fresh pizza og en kombo mellom Norge og Middelhavet. Jeg har brukt Holy Baloney til denne pizzaen, en salami som har god smak av sort pepper. 

Ferske ertebelger/sukkerter
sorte oliven av god kvalitet
Mozzarella
Marinerte artisjokker fra bra delikatessebutikk. 
Valg av spekepølse fra Ask Gård: Holy Baloney (eller hvilken som helst annen spekepølse fra ASK)
Valg av saus: Vodkasaus

Slik gjør du:
Form deigen og smør på vodkasaus eller vanlig rød pizzasaus. Legg på mozzarella, oliven, noen erter og marinert artisjokk. Stek pizzaen sprø og legg på ertebelger. 

Om fem uker får du nye fem pizzaoppskrifter.

Forrige

Wienerschnitzel med smæsjpoteter

Fruktcarpaccio med stracciatella-krem

Neste

Legg igjen en kommentar