Frosé – årets aller herligste cocktail

Det blir lysere og varmere i været og flere steder i landet er det meldt verandavær. Især hvis man legger godviljen til og tar på seg en varm jakke. Vi elsker å sitte ute og vi elsker rosévin. Gjør vi ikke?

Rosévin er sommer i et glass. Den store trenden i Australia i år (de har allerede hatt sommer, for de er jo på andre siden av jordkloden, vet du) har vært et instagramfenomen som heter Frosé. Dette er frossen rosévin. Oh! How good is that! Men det er ikke bare frossen vin. Rosévinen er tilsatt en jordbærlake og sitronsaft også. Men den smaker fremdeles rosévin, så dette er ikke misbruk av deilig rosévin.

Dette er den perfekte soldrinken fordi konsistensen er som slush og da vil vinen holde seg kald lenge.

Dette er den ultimate aperitifen når du får gjester på besøk i hagen eller på verandaen. Men den smaker altså så godt uten gjester også. I solen. Med solbriller. På verandaen. Med solen varmende på bare legger.

Valg av rosévin er viktig. Du trenger en tørr, men kraftig rosévin. Du vil at Froséen skal smake rosévin og hvis du velger en alt for lett variant, vil cocktailen rett og slett smake vann. Ikke gå for de provensalske, altså.

Pinot Noir er et godt valg. Det finnes mange bra roséviner på polet som egner seg til dette, og her er et utvalg viner jeg vil anbefale til Frosé.

 

Rabl Zweigelt Rosé 2016Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2015Mud House Sauvignon Blanc Rosé 2015 Jean Loron Mâcon Rosé 2015/2016

Frosé

1 flaske kraftig rosévin. Jeg brukte Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2015. Den er super og er passe kraftig til denne Froséen.

100 g finkornet økologisk rørsukker

100 g vann

1/2 kurv jordbær, renset og delt i fire + noen hele jordbær til pynt.

50 ml friskpresset sitronsaft

2,5 dl isbiter

Slik gjør du:

Hell rosévinen i en boks og frys (min. 6 timer)

Kok opp vann og sukker til sukkeret løses opp. Tilsett jordbær og la dette trekke 30 minutter på lav varme. Sil av sirupen og avkjøl. Ikke press jordbærene mot silen for da får du med grums. Klar væske er tingen.

Knus 2, 5 dl is i blenderen.

Skrap rosévinslushen i en blender og tilsett jordbærsirupen, sitronsaft og knust is. Kjør til en fin slush. Frys dette i 30 minutter. Ta ut og kjør igjen i blender til du har en herlig slush. Server i fine glass. Det er nok til ca 4-6 personer (kommer an på glassene du bruker).

Denne froséen holder seg 1 uke i fryseren.

Er ikke dette rett og slett sommer i et glass?

Finn kule glass, fyll dem med frosé og vent noen minutter før du serverer dem.

 

Forrige

Aloha Honolulu!

Vår i Antibes

Neste

Legg igjen en kommentar