Fiskegrateng på min måte

Jeg har aldri smakt fabrikklaget fiskegrateng, så jeg kan egentlig ikke uttale meg om produktet, men ifølge Dagbldet.no i dag, inneholder ferdigproduktene sjokkerende lite fisk. Jeg lager min egen med deilig torskefilet. Ikke er det vanskelig, og smaken er utsøkt.

1 stor form til 4 personer:

10 amaldinepoteter ( ganske store, eller flere små). Skjær potetene i skiver og kok dem møre i saltet, kalt vann. Sil av vannet og legg potetene i bunnen av en smurt ildfast form. ( smør med smør).
1 medium størrelse løk finhakkes. I en gryte smelter du 2 ss smør og har i løken. Rør jevnlig. Løken skal bli blank og lettere gjennomsiktig, ikke brun. etter 5 minutter tilsetter du 3 strøkne ss mel. Rør fort slik at det ikke brenner seg. Tilsett 5 dl melk tilsammen, men i små doser av gangen for å unngå melklumper.dette skal ikke koke, så temperaturen må være medium lav.
400 g torskerygg ( bruk gjerne pakkene fra Strøm. De er av yppelig kvalitet). Deles i skiver og tilsettes gryten. Tilsett 1/2 ts muskattnøtt, salt og pepper. La fisken trekke i 5 minutter.

Tilsett 2 eggeplommer, en etter en. Øk temperaturen og la sausen tykne. Pisk eggehvitene stive og fold dem inn i sausen som du nå har tatt av varmen.

Riv 3 gulrøtter og spre dem over potetskivene. Salt og pepre og hell forsiktig over fiskesausen. På toppen legger du på brødstrø.
Slik lager du det:
skjær en tykk skive landbrød/ loff. Skjær av skorpe og skjær store terninger. Ha i blender sammen salt, pepper, revet skall av 1 sitron og 50 g ost. Kjør i blender til du har fine krummer.

Strø brødblandingen over fisken. Legg på små klatter smør ( tilsammen 15 g) og sett i ovnen på 200 grader i 40 minutter til gratengen er gylden og fin.

Varm 50 g smør i en kjele. Hell over den ferdige fiskegratengen rett før servering.

Server med sprø salat.

Forrige

Skarpe kniver gjør halve jobben

15 års bryllupsdag

Neste

Legg igjen en kommentar