Studio ligger i restauranthuset The Standard, ikke langt fra turistifiserte Nyhavn. Dette er en Michelinrestaurant (1 stjerne foreløpig) med nordisk DNA, men med smaker fra verden. Det er kjøkkensjef Torsten Vildgaard som styrer restauranten og han har en lang fortid fra NOMA. Hele 8 år jobbet han der før han ble med på et prosjekt på Herlev sykehus der det var fokus på at de eldre skulle få bedre mat, også nordisk mat. Det ble en suksess. Claus Meyer (som eier deler av The Standard) og Torsten Vildgaard hadde tidligere jobbet sammen og da Studio skulle starte, var Torsten den rette mann for jobben som kjøkkensjef.
Studio har en Michelinstjerne, men Torsten legger ikke skjul på at drømmen og hans personlige mål er å få to stjerner. Ikke tre, men to. Restauranten er 95% økologisk når det gjelder grønnsaker. De streber alltid etter å finne gode, økologiske råvarer, men det er ikke alltid lett å finne økologiske råvarer med god nok kvalitet. Bra økologisk kjøtt er det vanskeligste å oppdrive, sier Torsten.
Privat liker Torsten å spise spicy mat med masse smak, gjerne currier og mat fra Vietnam. Han bruker da også både lime og chili i maten (på kveldsmenyen) som serveres på Studio, så dette er som nevnt en nordisk restaurant med en smak av verden. Han liker å spise på Almanak (ligger i samme restauranthus og serverer fantastiske moderne smørrebrød). Han anbefaler også Torvehallerne og den deilige streetfooden du får der.
Jeg er her sammen med Wonderful Copenhagen og spiser en deilig lunsj. Dette er det vi spiste:
Måltidet på Studio var fantastisk, og jeg vil gjerne tilbake her en kveld for å spise aftenmenyen. Da jeg var der dukket plutselig Claus Meyer opp – gudfaren bak «det nordiske manifest», selve læreboken om det nynordiske kjøkken. Og det er her Meyer sier «Det nordiske kjøkken er aldri ment å stå alene». Dette er det nok noen nordiske restauranter som glemmer litt av og til. Jeg slår av en prat med Claus, bare dager før han pakker kofferten og setter seg på flyet til New York med sin familie, for å starte på et storslått prosjekt, nemlig å åpne en 460 kvadratmeter stor mathall i den ikoniske Vanderbilt Hall på Grand Central Terminal på Manhattan til våren. Claus Meyer er også kjent som TV-kokk, brødentusiast og en dreven kokk. Jeg spør ham: «Når blir du egentlig fornøyd?» Han svarer at dette er et slikt prosjekt man bare ikke kan takke nei til. Muligheten til å ta med hele familien til New York, få lønn og sponsorer og faktisk få frie tøyler til å åpne noe så stort og viktig for fremtiden er svaret. Jeg skjønner ham godt. Han snakker om arven. Et hus der den nordiske mat får leve videre utover landegrensene i nord. Han har fått store navn med seg på laget: Gunnar Gíslason fra den kjente islandske restauranten Dill skal være kjøkkensjef i hovedrestauraten. Mathallen skal ha seks paviljonger der bl.a Meyers bakeri blir en av de seks. Kaffekunst á la Wendelboe blir også introdusert til amerikanerene. Les mer om Meyers Grand Central Terminal-prosjekt her.