Eplesmuldrepai

Smuldrepai på en mandag? Dessert tidlig i uka? Det synes jeg så absolutt man kan unne seg. Dessuten er den full av havregryn og epler og det er jo bort i mot det sunneste du kan ha i deg. Tenk ikke på sukkeret og smøret…
På Slottsträdgårdens kafé i Malmø fikk jeg servert en perfekt smuldrepai laget på bringebær og rabarbra. Den ga meg inspirasjon til å lage en eplevariant.

Idylliske Slottsträdgårdens kafé i Malmø.
Idylliske Slottsträdgårdens kafé i Malmø.

De norske eplene er perfekte nå, og de passer utmerket til å bruke i en slik dessert. Svenske elsker å nyte smuldrepaien sammen med varm vaniljesaus, så gjør det hvis du ønsker det. Anbefales!

Les om min tur til Malmø her.

Smuldrepai i Malmø.
Smuldrepai i Malmø.

Min eplesmuldrepai er kjapp, lett og superdeilig!

Dette trenger du til en medium pai (perfekt til to personer)

  • 2-2,5 norske epler, skåret i tynne skiver
  • 60 g smør
  • 4 ss sukker
  • 1 dl havregryn, helst økologiske
  • 1 dryss kanel
  • pistasjnøtter i staver.

Smør paiformen og still ovnen på 200 grader.

Paien er klar for ovnen.
Paien er klar for ovnen.

Legg epleskiver lagvis. Dryss litt sukker og kanel over. Fordel havregrynene over og dryss restene av sukkeret jevnt over. Skjær smøret i klatter og legg over paien. Du kan skjære smøret med ostehøvl og legge et lag over for perfekt resultat. Strø pistasjnøtter over, men spar noen til når paien er ferdig.

Sett paien i ovnen og bak den i ca 30 minutter eller til du ser at den er gyllen og fin. Dryss mer pistasjenøtter over og server med vaniljesaus eller iskrem.

DSCF6476

Forrige

Sønderjysk kaffebord, minigriser og spøkelser

Flammenes herre

Neste

Legg igjen en kommentar